Hem Vinvärlden Från bag-in-box till bag-in-fat

Från bag-in-box till bag-in-fat

av Livets Goda

Ett av de senaste varianterna att tillhandahålla vin på krogen är ett modernt men ändå gammeldags boxsystem. Vinet är förpackat i plastpåsar, liknade dem som används i bag-in-box. Skillnaden är att dessa är elegant inkapslade i en trätunna. – Det här är en omtolkning av historien, säger Jean-Charles Boisset, vd för den stora, franska vinkocernen Boissetgruppen. – Vi vill skapa något unikt för restauranger, hotell och eventuellt för dem som konsumerar mycket vin hemma, fortsätter han. Boissetgruppen har sålt sina kaliforniska viner från DeLoach Vineyards i dessa specialfat i drygt ett år. De har dessutom långtgående planer på att lansera fler viner i den nya förslutningen. Dessa bag-in-fat har flera stora fördelar enligt Jean-Charles Boisset. Dels håller det vinerna fräscha längre, dessutom väger en 10-liters säck 2,4 gram. Det är 99 procent mindre än om vinet vore förpackat i glasflaskor.

RELATERAD LÄSNING