Hem NyheterVinnyhet Från Casablanca – Ritual Chardonnay 2020

Från Casablanca – Ritual Chardonnay 2020

av Livets Goda

Den 11 november lanseras Ritual Chardonnay 2020 på Systembolaget – ett vin från det svala Casablanca i Chile. Ett exempel på den stil av chardonnay som gjort Casablanca så populärt som ursprung.

Viñedos Veramonte, producenten bakom Ritual Chardonnay, gjorde sitt första vin i Casablanca i Chile så sent som på slutet av 1990-talet. Trots det är de i dag väl etablerad som en av de mest ansedda producenterna i Casablanca, med viner som ger uttryck för det svala klimatet som närheten till Stilla havet ger. Sedan 2017 ägs Veramonte av Gonzalez-Byass, Spaniens ledande producent av kvalitetsvin.

Ritual Chardonnay 2020
Pris: 159 kronor
Artnr: 92778
Alkoholhalt: 13,5%
Restsocker: 0,1 gram/100 ml
Lanseras på Systembolaget 11 november
TSV 8400 flaskor (Tillfälligt Sortiment Volym)

Vinmakaren beskriver årgången 2020 på följande sätt:

  • Ett tufft år, där frosten i september/oktober gick hårt åt vingårdarna. Den torra och varma sommaren gjorde att det var avgörande att skörda vid rätt tidpunkt för optimal mognad, och ändå behålla rätt nivå på syran. Vi lyckades med detta, och efter en av de tidigaste skördarna någonsin, är vi mycket nöjda med att ha fått in druvorna i exakt rätt tidpunkt för att kunna göra den nyanserade och eleganta Ritual Chardonnay vi alltid strävar efter.

Veramonte arbetar sedan länge med att lägga om alla sina vingårdar till ekologisk odling, och från 2021 års skörd kommer alla viner att vara ekologiskt certifierade

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING