Hem NyheterNyhet WB Från stor stark till hantverksöl

Från stor stark till hantverksöl

av Livets Goda

Från stor stark till hantverksöl: Ölkulturen i Sverige har utvecklats enormt de senaste decennierna. Utbudet av ölsorter och och mikrobryggerier har ökat explosionsartat, likaså intresset för hembryggning.

stor stark

Från stor stark till hantverksöl

I den här boken besöker man tolv svenska hantverksbryggerier och möter de passionerade människorna bakom ölen. Man får en unik inblick i världen och kulturen som vuxit fram kring hantverksölen – mäteriet, humleodlarna, tunnbindarna och krogarna. Varje bryggeri delar dessutom med sig av ett exklusivt recept för hembryggning – så brygg din egen pilsner, amber ale, stout eller olika spännande varianter av IPA!  För den som blir nyfiken på att börja brygga sitt eget öl finns beskrivningar av råvaror, utrustning och olika typer av bryggmetoder. Det är varken svårt eller eller komplicerat att brygga hemma och många överraskas av hur bra slutresultatet blir.

Författaren Fredrik Eriksson är ölentusiast och hemmabryggare som utbildat sig till bryggeritekniker och känner den svenska ölbranschen väl.  Öl – svenska hantverksbryggerier & deras bästa recept är Fredriks första bok utgiven på Bokförlaget Semic.

Utgivning: 2023-08-24
Foto: Pelle Lundberg
Isbn: 9789155272043

RELATERAD LÄSNING