Hem NyheterNyhet WB Från vin till whisky

Från vin till whisky

av Livets Goda

Destilleriet Tamnavulin har med den kvinnliga ägaren Joanne Reavley i spetsen gjort succé på den svenska marknaden. Nu fulländas deras koncept med Red Wine Cask Edition German Pinot Noir.

I hjärtat av Skottlands mest kända whiskyregion Speyside ligger det lilla destilleriet Tamnavulin som gjort sig ett namn för sitt snabbfotade arbete med att framställa mjuk, len whisky som är helt fri från rökighet. Deras vision om att göra whisky med mycket smak för liten peng har gjort succé på den svenska marknaden. Nu lanseras den sista delen i vinserien med Red Wine Cask Edition German Pinot Noir. En whisky lagrad på tyska vinfat tidigare innehållandes Pinot Noir.

Vi är så otroligt glada över mottagandet som Tamnavulin fått på den svenska marknaden och fått många nya konsumenter att våga prova Single Malt. Med lanseringen av nummer tre i vinserien har en unik whiskyupplevelse skapats där smakerna från vinfaten blir en ny dimension, genom att whisky inte har någon rökighet så framträder egenskaperna från faten på ett tydligare sätt, säger Rickard Edman, produktchef Spring Wine and Spirits

Namnet Tamnavulin härstammar från gaeliska för ”kvarn på kullen” och är uppkallad efter den tidigare kardningskvarnen som ligger på platsen för destilleriet. Vattnet som används kommer från naturliga undervattenskällor.

Tamnavulin Red Wine Cask Edition Pinot Noir finns att köpa i Systembolagets fasta sortiment från och med den 1 september.

Art.nr: 54701 | Pris: 299 kr, flaska 70 cl

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING