Franken – när växtläget får styra (del 1/4)

Niklas Jörgensen 16 Aug, 2019
Vin Premium "En fantastisk doft och smak av ingenting." Elaka tungor har under årens lopp bidragit till att silvaner knappast fått något nämnvärt lyft eller det renommé som druvan faktiskt förtjänar. Att den skulle vara neutral och sakna personlighet är ju i sig ingen negativt för ärligt talat; är det inte precis de egenskaper många vill ha för att istället låta växtplatsen tala genom rankan? Och snackar är precis vad den gör i tyska Franken-regionen, den otvivelaktigt största och främsta tolkaren av silvaner. Livets Goda har tagit tempen på en region som är stört omöjlig att kategorisera i ett fack och som utöver karaktärsspäckad silvaner även visar att det där med riesling och spätburgunder är något man har full koll på. Del 1 av 4.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet