Franken – när växtläget får styra (del 3/4)

Niklas Jörgensen 16 Aug, 2019
Vin Premium Bocksbeuteln är väl något av det första som omnämns när Franken kommer på tal. På gott och ont. Formatet har associerats med enkla och billiga viner men kanske inte just då från regionen utan andra länder. Idag är bruket av den droppformade flaskan något mer begränsad än tidigare då flertalet producenter väljer att tappa sina toppviner i flûteflaska istället. Många egendomar har även gått från korken som förslutning och satsar mer på skruvkorken, även på de främsta vinerna. Trots att utbudet i Sverige är begränsat så finns det en uppsjö av kompetenta vinerier i regionen och inte minst har man en historik av större kooperativ där flera av dem idag håller imponerande nivå och ruckar på gemene mans uppfattning om att bolagsformen inte står för kvalitet.

Detta är ett premiuminnehåll!

Logga in för att ta del av det.


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet