Franskstekt kotlett av Scan Svensk Rapsgris med baconlindad potatiscrisp

av Livets Goda


Om Svensk Rapsgris

Grisarna föds upp hos utvalda bönder och får svensk raps i sitt foder. Du som har provat en karré eller kotlett vet hur stor skillnad det är. Om inte, har du något gott framför dig. Du hittar Svensk Rapsgris i många olika detaljer, både förpackat och i välsorterade chark- och delikatessdiskar. Finns det inte i din butik kan du be din handlare ta hem från Scan som är ledande inom kvalitetskött i Sverige.


Franskstekt kotlett av Scan Svensk Rapsgris med baconlindad potatiscrisp

Ingredienser 800 g Scan Rapsgriskottlett i bit med ben 1 msk olivolja 2 msk fransk senap 1 dl panko, grovt rivet ströbröd 1 msk franska örter Rökt tomatemulsion 5 tomater 3 vitlöksklyftor 1 tsk torkad timjan 1 msk hickory smoked liquid 1 äggvita 3 dl rapsolja salt och peppar Baconlindad potatiscrisp 1 kg mjölig potatis med skal 100 g riven cheddar 2 äggulor 1 pkt Scan bacon 2 ägg 3 dl panko, grovt rivet ströbröd frityrolja Senapsbönor 2 silverlök 200 g blandade gröna bönor (haricots vert, sockerärter) 1 msk fransk senap 1 msk äppelcidervinäger 2 tsk honung 1 dl olivolja


Gör så här Sätt ugnen på 150°. Bryn kotlettraden i panna med smör och rapsolja, pensla på senap. Blanda panko med örterna, klappa på kotletten och stek klart i ugn på 150° till en innertemp på 65°. Dela tomaterna, pressa ut kärnorna. Krydda med vitlök, timjan och hickory. Torka i ugn 150° ca 1 tim. Mixa tomatköttet med äggvita och droppa oljan i droppvis. Koka potatisen med skal, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt riven cheddar, rör i äggulorna, salta och peppra. Rör tills blandningen är smidig och fast, kyl. Rulla avlånga bollar med ½ skivor bacon runt. Ställ kallt. Vispa upp ägg och panera potatiscrispen, först i ägg, sedan i panko. . Fritera i 180° olja till gyllenbruna. Låt rinna av på papper. Tunnskiva löken och blanda med övriga ingredienser.”