“
Om Svensk Rapsgris
Grisarna föds upp hos utvalda bönder och får svensk raps i sitt foder. Du som har provat en karré eller kotlett vet hur stor skillnad det är. Om inte, har du något gott framför dig. Du hittar Svensk Rapsgris i många olika detaljer, både förpackat och i välsorterade chark- och delikatessdiskar. Finns det inte i din butik kan du be din handlare ta hem från Scan som är ledande inom kvalitetskött i Sverige.
Franskstekt kotlett av Scan Svensk Rapsgris med baconlindad potatiscrisp
Gör så här Sätt ugnen på 150°. Bryn kotlettraden i panna med smör och rapsolja, pensla på senap. Blanda panko med örterna, klappa på kotletten och stek klart i ugn på 150° till en innertemp på 65°. Dela tomaterna, pressa ut kärnorna. Krydda med vitlök, timjan och hickory. Torka i ugn 150° ca 1 tim. Mixa tomatköttet med äggvita och droppa oljan i droppvis. Koka potatisen med skal, skala och pressa ner i en bunke. Tillsätt riven cheddar, rör i äggulorna, salta och peppra. Rör tills blandningen är smidig och fast, kyl. Rulla avlånga bollar med ½ skivor bacon runt. Ställ kallt. Vispa upp ägg och panera potatiscrispen, först i ägg, sedan i panko. . Fritera i 180° olja till gyllenbruna. Låt rinna av på papper. Tunnskiva löken och blanda med övriga ingredienser.”