Hem NyheterVinnyhet Fredagscava – Dignitat Brut Nature 2017

Fredagscava – Dignitat Brut Nature 2017

av Livets Goda

Familjen Masachs har producerat Cava under mer än ett sekel i Vilafranca del Penedès, blott fem mil från Barcelona. Till sin ekologiska Dignitat Cava Brut Nature 2017, ett vin som har mindre än tre gram socker i slutprodukten, har man använt sig av de klassiska druvorna macabeo, parellada och xarel-lo.

Samtliga med olika unika karaktärsdrag som bidrar till vinet och ökar komplexiteten. Dessutom är de hämtade från en specifik vingård, den som grundaren Josep Masachs höll som den främsta. Vinet har fått hela 15 månaders lagring på sin jästfällning.

Dignitat Brut Nature 2017
Spanien / Cava / Josep Masachs / 78768 / 750 / 109 / 88 LGP

Det märks omgående att Dignitat Brut Nature är en Cava som sällar sig till gruppen högre upp på kvalitetsstegen och visst är cava ett av världens mest underskattade bubbelstil. Denna bjuder på solmogna citrusfrukter, cox orange, färska mandlar och brödighet samt en fin balans i smaken, stram stenfruktssyra och en smeksam mousse där bubblorna är många och små. Längd i avslutet som är torrt och aptitretande. Dignitat är en Cava med personlighet och brett användningsområde. Vare sig du serverar vinet som välkomstdrink, till skaldjuren eller som tolvslagsbubbel, så gör det jobbet och det är lätt att imponeras av dess inneboende kvalitet.

Bubblet finner du på Systembolaget HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING