Skotten Harry MacElhone hör till en av de första på bartenderscenen och som tog cocktails till nästa nivå. Mest känd är han för sin Harry’s New York Bar i Paris där flertalet tidlösa drinkar sett dagens ljus. White Lady är en av dessa men den började faktiskt med en udda mix av crème de mente, triple sec och citron, innan Harry bytte ut myntalikören mot gin och en klassiker var född. Här toppar vi den med äggvita som vid skakningen bidrar med ett krämigt vitt skum på toppen.
Drinkbas
Gin
All About Gin, Sverige
art.nr. 751, 700 ml, 45%, 299 kr, 86 p
En rakt driven vodkahintad gin med klassiska inslag av bland annat enbär, citrus, kryddnejlika, viol och anis. Det ligger och drar med en behaglig viskositet i strukturens kryddiga grepp och en viss stenig undergrund visar sig i avslutet. En behaglig, god gin och ett gott hantverk, tillika en bra partner i drinkar.
Så här mixar du en White Lady
4 cl all About Gin
1,5 cl Cointreau
1,5 cl färskpressad citronjuice
1 äggvita
Istärningar
Shaker
Blanda gin, likör och juice samt äggvita i en shaker och skaka ordentligt. Efter 10–15 sekunder, öppna och addera istärningar och skaka vidare. På så sätt får du en krämigt skum som stannar kvar i glaset.