Hem Mat & Restaurang Fredrik Horn är ny restaurangchef på Oaxen Krog

Fredrik Horn är ny restaurangchef på Oaxen Krog

av Livets Goda

Fredrik Horn började sin karriär på PM & Vänner i Växjö. De sista åren där delade han rollen som chefsommelier med Andreas Larsson. Därefter arbetade han som chefsommelier på Operakällaren och sedan på Frantzén, där han också var restaurangchef. Fredrik har också tävlat och vunnit i sommelier-SM, och 2014 utsågs han till årets sommelier av Livets Goda. I vår går han klart en Master Sommelier-utbildning i England. – Med Fredriks kunskap vill vi fortsätta bygga vår källare med ännu fler riktigt bra och intressanta viner som vi är ensamma om i Sverige. Vi har redan i dag en liten och personlig vinkällare där alla flaskor kommer från små producenter i den gamla världen, varav många har valt att göra vin utan kemikalier sedan generationer utan att egentligen tänka &#39&#39ekologiskt&#39&#39, säger Agneta Green, som driver Oaxen Krog & Slip tillsammans med Magnus Ek. – Oaxen Krog är en restaurang med stor kärlek till det svenska och det äkta. Jag vill vara med och bidra till att höja kvaliteten överlag och ytterligare förhöja upplevelsen av vår fantastiska meny och våra underbara viner, säger Fredrik Horn. De gäster som väljer att dricka alkoholfritt får en lika stor upplevelse. Det alkoholfria dryckespaketet består av fem glas med smaker av krusbär, libbsticka och salvia samt lingon och timjan – för att bara nämna några. Det är lika viktigt att matcha juicerna med maten, som när det gäller vinerna.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING