Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Livets Goda 16 Aug, 2018
Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken Stockholm Under Stjärnorna. Från och med 20 augusti öppnar ännu en anledning till att besöka det populära torget mitt i stan. Blanche & Hierta, vin- och matbaren på At Six, lanserar en frukost signerad det egna hantverksbageriet som drivs av Head Pastry Chef, och tidigare vinnare av Årets Konditor, Josefine Baummann. På vardagar öppnar Blanche & Hierta frukosten 07.30 och på lördagar 09.00.

Som allt At Six gör är det lokala råvaror efter säsong med influenser av världen komponerat på ett skandinaviskt vis. Hantverksbageriet på At Six drivs av Head Pastry Chef, och tidigare vinnare av Årets Konditor, Josefine Baummann.

“Jag och mitt team jobbar konstant med att utveckla våra recept och hitta på nya saker, precis som vi har gjort nu med frukosten på Blanche & Hierta. Det blir lite av varje, mat som passar tidiga morgnar men också för de längre frukostarna, som grillade levainmackor med olika toppings eller ricotta-pannkakor. Ett av de recept jag är mest nöjd med är nog ändå våra croissants!” Säger Josefine Baummann, Head Pastry Chef på At Six.

Hittills har hantverksbageriet varit en stor del av hotellgästers vardag men kommer i och med lanseringen av frukosten på Blanche & Hierta även bli tillgängligt för stockholmare. Här bakas varje morgon bland annat levain- och rågbröd, croissanter och en rad olika söta och matiga bakverk som alltså kommer att hittas på Blanche & Hierta. För den som önskar en mer matig frukost finns bland annat omelett, Eggs Benedict och liknande, det går även att köpa med sig en limpa bröd hem. 

“Vi har sett hur populär uteserveringen på Blanche & Hierta varit under sommaren, nu vill vi fortsätta utveckla Brunkebergstorg och ett gediget frukostställe är verkligen vad som saknas, antingen om du plockar upp en nybakad levain och kaffe för att äta på kontoret eller har ett frukostmöte på plats är Blanche & Hierta det som kommer ta Brunkebergstorg till nästa nivå” Säger Henrik Jakobsen, Director of Food & Beverage på At Six. 


Blossa 18 reser till Amalfikusten - Med smak av Limoncello och medelhavskryddor

Vin Blossa färdas årligen till nya platser i världen för att…
18 Sep, 2018

Lokala biodlare fyller Honungsbaren på Kiviks musteri

Övrigt Skånska biodlare samlas på Kiviks musteri under Äppelmarknaden 29–30 september…
18 Sep, 2018

Blossa 18 avslöjas idag kl 14:00

Whisky och Bourbon Varje år reser Blossa genom världen för att hitta inspiration…
18 Sep, 2018

Viking Line tar nästa steg med Svenska Kocklandslaget – och inleder ett helt nytt samarbete med Årets Kock i Finland

Mat och Restaurang Sedan 2017 har Viking Line ett långsiktigt samarbete med Svenska…
18 Sep, 2018

Gotthards Krog kan bli Årets Hållbara Restaurang

Mat och Restaurang Gotthards Krog är en av tre finalister i kategorin Årets…
18 Sep, 2018

Kiviks Musteri först att lansera en helt alkoholfri cider på dagligvaruhandeln

Övrigt För första gången någonsin kommer man nu att kunna köpa…
18 Sep, 2018

Fixa först med Svanen-märkta värmeljus av raps

Vin Fixa, som är Axfoods eget varumärke, lanserar en ny serie…
18 Sep, 2018

Lagerrensning - Superpriser på Bordeaux

Vin Hos Winefinder har den stora lagerrensningen startat, och bland buteljerna…
18 Sep, 2018

Kaffe för varje tillfälle med Senseo Switch 3in1

Övrigt Senseo Switch 3in1 erbjuder tre funktioner i en och samma…
17 Sep, 2018

Magnum Pints presenterar nytt sällskap

Övrigt Som uppföljning till succélanseringen av glassen Magnum Pints lanseras nu…
17 Sep, 2018

Tua Rita lanseras i ny hyllad årgång

Vin Redigaffi blev Italiens första 100-poängsvin år 2000 och nu med…
17 Sep, 2018

En glassnyhet från SIA

Övrigt SIA Glass svarar med att släppa glassbomben Mjölkchoklad i butikerna…
17 Sep, 2018

We & Wine lanserar chilenskt konceptvin från Morandé Adventure

Vin Aterciopelado är ett av vinerna ur Morandé Adventure – ett…
17 Sep, 2018

Sveriges största hamburgerkedja släpper ny burgare tillsammans med KÄK

Mat och Restaurang Sedan lanseringen av den första ”Håll käften”-burgaren tillsammans med KÄK…
14 Sep, 2018

Michelinrestauranger i lyxiga Monaco

Övrigt Om det är något ministaten Monaco förknippas med så är…
14 Sep, 2018

Överdrivet bra casinomat

Övrigt Att det går att hitta bra mat i anslutning ett…
14 Sep, 2018

We & Wine förstärker sin produktportfölj med Loireproducenten Joseph Mellot

Vin Joseph Mellot grundades 1513 av Pierre Etienne Mellot och familjen…
14 Sep, 2018

Stort intresse för hälsosam kost bland unga

Mat och Restaurang En färsk Sifo-undersökning från Greenfood, en av Nordens ledande livsmedelskoncerner…
14 Sep, 2018

Rökig lager gör debut på Nils Oscar

Whisky och Bourbon På Nils Oscar brygger de klassisk öl i modern stil…
13 Sep, 2018

Ny studie visar: Hälften av svenskarna lagar mat hemma varje dag Kvinnor lagar mat oftare - män tycker att det är roligare

Mat och Restaurang Hälften av svenskarna lagar dagligen mat hemma enligt en ny…
13 Sep, 2018
Artikelarkivet