Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Livets Goda 16 Aug, 2018
Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken Stockholm Under Stjärnorna. Från och med 20 augusti öppnar ännu en anledning till att besöka det populära torget mitt i stan. Blanche & Hierta, vin- och matbaren på At Six, lanserar en frukost signerad det egna hantverksbageriet som drivs av Head Pastry Chef, och tidigare vinnare av Årets Konditor, Josefine Baummann. På vardagar öppnar Blanche & Hierta frukosten 07.30 och på lördagar 09.00.

Som allt At Six gör är det lokala råvaror efter säsong med influenser av världen komponerat på ett skandinaviskt vis. Hantverksbageriet på At Six drivs av Head Pastry Chef, och tidigare vinnare av Årets Konditor, Josefine Baummann.

“Jag och mitt team jobbar konstant med att utveckla våra recept och hitta på nya saker, precis som vi har gjort nu med frukosten på Blanche & Hierta. Det blir lite av varje, mat som passar tidiga morgnar men också för de längre frukostarna, som grillade levainmackor med olika toppings eller ricotta-pannkakor. Ett av de recept jag är mest nöjd med är nog ändå våra croissants!” Säger Josefine Baummann, Head Pastry Chef på At Six.

Hittills har hantverksbageriet varit en stor del av hotellgästers vardag men kommer i och med lanseringen av frukosten på Blanche & Hierta även bli tillgängligt för stockholmare. Här bakas varje morgon bland annat levain- och rågbröd, croissanter och en rad olika söta och matiga bakverk som alltså kommer att hittas på Blanche & Hierta. För den som önskar en mer matig frukost finns bland annat omelett, Eggs Benedict och liknande, det går även att köpa med sig en limpa bröd hem. 

“Vi har sett hur populär uteserveringen på Blanche & Hierta varit under sommaren, nu vill vi fortsätta utveckla Brunkebergstorg och ett gediget frukostställe är verkligen vad som saknas, antingen om du plockar upp en nybakad levain och kaffe för att äta på kontoret eller har ett frukostmöte på plats är Blanche & Hierta det som kommer ta Brunkebergstorg till nästa nivå” Säger Henrik Jakobsen, Director of Food & Beverage på At Six. 


Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet