Frukost från ett hantverksbageri blir nästa destination på Brunkebergstorg

Livets Goda 16 Aug, 2018
Mat och Restaurang Under sommaren har stockholmare vallfärdat till Brunkebergstorg och framförallt takparken Stockholm Under Stjärnorna. Från och med 20 augusti öppnar ännu en anledning till att besöka det populära torget mitt i stan. Blanche & Hierta, vin- och matbaren på At Six, lanserar en frukost signerad det egna hantverksbageriet som drivs av Head Pastry Chef, och tidigare vinnare av Årets Konditor, Josefine Baummann. På vardagar öppnar Blanche & Hierta frukosten 07.30 och på lördagar 09.00.

Som allt At Six gör är det lokala råvaror efter säsong med influenser av världen komponerat på ett skandinaviskt vis. Hantverksbageriet på At Six drivs av Head Pastry Chef, och tidigare vinnare av Årets Konditor, Josefine Baummann.

“Jag och mitt team jobbar konstant med att utveckla våra recept och hitta på nya saker, precis som vi har gjort nu med frukosten på Blanche & Hierta. Det blir lite av varje, mat som passar tidiga morgnar men också för de längre frukostarna, som grillade levainmackor med olika toppings eller ricotta-pannkakor. Ett av de recept jag är mest nöjd med är nog ändå våra croissants!” Säger Josefine Baummann, Head Pastry Chef på At Six.

Hittills har hantverksbageriet varit en stor del av hotellgästers vardag men kommer i och med lanseringen av frukosten på Blanche & Hierta även bli tillgängligt för stockholmare. Här bakas varje morgon bland annat levain- och rågbröd, croissanter och en rad olika söta och matiga bakverk som alltså kommer att hittas på Blanche & Hierta. För den som önskar en mer matig frukost finns bland annat omelett, Eggs Benedict och liknande, det går även att köpa med sig en limpa bröd hem. 

“Vi har sett hur populär uteserveringen på Blanche & Hierta varit under sommaren, nu vill vi fortsätta utveckla Brunkebergstorg och ett gediget frukostställe är verkligen vad som saknas, antingen om du plockar upp en nybakad levain och kaffe för att äta på kontoret eller har ett frukostmöte på plats är Blanche & Hierta det som kommer ta Brunkebergstorg till nästa nivå” Säger Henrik Jakobsen, Director of Food & Beverage på At Six. 


Arlandas bästa caféer

Övrigt Varje år konsumeras cirka 500 miljarder koppar kaffe världen över…
21 Nov, 2018

Den 1 december lanseras La Farra Prosecco Superiore Rive di Solago

Vin Vinet är producerat endast av druvor från ”Rive dei Nardi”…
21 Nov, 2018

Baileys och Chokladfabriken tolkar den klassiska pralinasken till jul

Övrigt Enda sedan 1940-talet är den klassiska pralinasken en viktig jultradition…
21 Nov, 2018

Succé för Livets Goda Premium – allt det här får du

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
30 Oct, 2018

Lansering av Roodeberg Grythyttan Edition

Vin I maj tävlade 33 sommelierstudenter på Restaurang- och hotellhögskolan Grythyttan…
21 Nov, 2018

Italiens mest ansedda utmärkelse till Speri Amarone

Vin Speri Amarone Della Valpolicella Classico 2013 har fått 94 poäng,…
21 Nov, 2018

En trio exklusiva viner från Domaine Marquis d´Angerville

Vin Domaine Marquis de Angerville anses vara en av de främre…
21 Nov, 2018

Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018
Artikelarkivet