Hem NyheterVinnyhet Furmint Selection 2022

Furmint Selection 2022

av Livets Goda

Den 2 februari lanseras 6000 flaskor i tillfälligt sortiment av det ungerska vinet Furmint Selection2022. Vinet producerades för första gången och endast 7000 flaskor gjordes, varav majoriteten gick till Sverige.

Familjen Béres historia startade som apotekare, de skapadeoch producerade de patenterade dropparna: Béres Drops. Droppar som sägs ha en stärkande effekt för immunförsvaret och säljs idag världen över. År 2002 köpte den andra och tredje generationen Béres en egendom i Erdőbénye, då bestående av ett fåtal hektar vingårdar. De efterföljande åren kom familjen att investera och plantera ytterligare 45 hektar vingårdar i hjärtat av vinregionen Tokaj. De odlar idag de lokala och klassiska druvsorterna Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály, Kövészölő och Zéta. Familjen brinner för regionens viner och använder sig av den främsta moderna tekniken, samtidigt som de respekterar Tokajs vintraditioner för att skapa traditionella och eleganta viner

Druvorna kommer från de två vingårdslägena Lőcse och Omlás. Dessa två historiska lägen ligger i den norra delen av Tokaj runt Erdőbénye, som är en av de äldsta städerna i regionen.

Furmint Selection 2022
lansering: 2023-02-02
Artnr: 9494901
Pris: 149kr,
Antal: 6000

RELATERAD LÄSNING