Hem Whisky & Bourbon Fyra starka whiskyremixer från Compass Box i dagens släpp på SB

Fyra starka whiskyremixer från Compass Box i dagens släpp på SB

av Anders Enquist

Helt rumsren ses han inte av branschorganisationen Scotch Whisky Association, amerikanen John Glaser som grundade Compass Box i slutet av 90-talet. Hans öppenhet om hur hans whisky komponeras har inte setts med blida ögon i en hemlighetsfull bransch beträffande whiskys olika recept. Dessutom har han på vägen inte dragit sig för att experimentera friskt och ”obranschenligt” i jakten på den i hans gom, ultimata whiskyn.

Likväl är John mycket respekterad och hans whiskytalang gjorde att han en gång i tiden innan Compass Box, hamnade hos Diego med ansvar för Johnnie Walker. Compass Boss är inte bara kända för sin okonventionella grundare, det handlar naturligtvis om eminent blended single malt whisky. Idag släpps fyra Compass Whisky på Systembolaget och som vanligt är det en skönt, salig mix på whiskyns härkomst. Och bra är det. På musikspråk pratar vi remixer på hög nivå…

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Clynelish lagrad i sherryfat, Highland Park lagrat i amerikanska Hogshead samt en liten, liten del övrig Highland lagrat i franska ekfat. Inleder klurigt och defacto tveksamt, men sätter sig ytterst välgörande efterhand. En elegant, edgie sötma uppträder fenomenalt och ger körsbärsfruktigheten en mörk violhinna och avslutet har barrskogiga eldar på höstbenägna åkrar i Piemonteland… närapå. Det är bara att fyra av snabbt, endast 18 buteljer på SB.

Alla dessa whiskylanseringar finner man på Systembolaget här >>

Importör i Sverige: Symposion

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING