Hem Vinvärlden Fysisk vinbutik nästa steg för e-handelsföretaget Winefinder

Fysisk vinbutik nästa steg för e-handelsföretaget Winefinder

av Livets Goda

I syfte att ytterligare stärka sin position på marknaden och att komma närmare kunden köper nu Winefinder ”VINOteket”, en välkänd vinbutik i Gentofte utanför Köpenhamn. Förvärvet genomförs den 1 oktober.

Lars Byager

Det danska e-handelsföretaget Winefinder bedriver distanshandel av kvalitetsviner. Företaget, som verkat online sedan 2007, var först i Sverige med att registreras hos Skatteverket som distansförsäljare av vin till svenska privatpersoner. I dag är Winefinder en av Nordens ledande onlinebutiker för kvalitetsviner.

Den 1 oktober köper Winefinder majoriteten av den danska vinbutiken VINOteket av Lars Byager och den franska vinfirman Beyerman. Genom förvärvet ser Winefinder en möjlighet att stärka sitt varumärke och samtidigt en möjlighet att fysiskt möta kunden. Dessutom ser Winefinder att med sin e-handelserfarenhet, även kunna utveckla sin danska e-handel.

VINOteket i Gentofte är en klassisk vinbutik med fokus på kvalitetsviner. Här ryms förutom butiken även en välsorterad vinkällare väl lämpad för kundevenemang och provningar. I och med förvärvet flyttar huvudkontoret från Taastrup in i lokalerna i Gentofte, där även Winefinders VD, Magnus Ericsson, kommer att utgå ifrån.

Magnus Ericsson

”Det här är en milstolpe i vår vision att ständigt växa samt förstärka vår verksamhet. Vi ser det som en naturlig del i vår fortsatta utveckling med fokus på kvalitetsviner. Butiken är i dag redan välmående och etablerad med trogna kunder, där vår ambition är att fortsätta driva butiken i samma anda som tidigare,” säger Magnus Ericsson, VD på Winefinder.

Vinbutikens två medarbetare följer med förvärvet där butikschef Lars Byager fortsatt kommer att vara en minoritetsägare.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING