Hem NyheterNyhet WB Gammel Dansks mustasch-pin bidrar i kampen mot prostatacancer

Gammel Dansks mustasch-pin bidrar i kampen mot prostatacancer

av Livets Goda

Under november 2021 har Gammel Dansk i Sverige sålt pins i form av en mustasch för att stötta kampen mot prostatacancer. Pinsen såldes i en limiterad upplaga i merchandise-webbshoppen ”Drinkswear.se” för 99 kr styck och intäkterna gick oavkortat till fonden mot prostatacancer. Hela 41 481 svenska kronor kom in under månaden och totalt 419 pins såldes till välgörare landet över.

Insamlingen skedde under november månad som är känd som en period då kampen mot prostatacancer uppmärksammas extra mycket. Efter kampanjen kommer de fåtal resterande pins som finns kvar att säljas på Drinkswear.se och vinsten kommer fortsatt att skänkas till fonden mot prostatacancer.

Gammel Dansk och Anora hälsar varmt tack till alla som varit med och stöttat.

Gammel Dansk är en inkonisk bitter och i Danmark är var femte flaska som köps en Gammel Dansk. Den klassiska Gammel Dansk bittern såldes för första gången 1964 i danska butiker. Hemligheten bakom den speciella bittra smaken ligger i förhållandet mellan 29 olika kryddor och örter från hela världen. För att nämna några innehåller den bland annat angelikarot, muskot, anis, ingefära och rönnbär. Serveras rumstempererad som digestif eller lätt kyld som snaps.

RELATERAD LÄSNING