Hem Whisky & Bourbon Gammel Opland Aquavit firar 150 år med limiterad upplaga

Gammel Opland Aquavit firar 150 år med limiterad upplaga

av Livets Goda

Den norska premiumakvaviten Gammel Opland har tillverkats sedan 1872. För att fira 150 år lanseras nu en jubileumsutgåva i begränsad upplaga. Opland Jubileum består av en blandning av akvaviter som lagrats på sherryfat i minst tio år.

Gammel Opland Aquavit är ett norskt kulturarv som destillerats på potatis, kryddats och lagrats på sherryfat enligt samma hemliga recept i 150 år. För att hylla traditionen lanseras nu en jubileumsutgåva som, precis som originalet, kryddats med kummin, anis, fänkål, koriander och paradiskorn, skillnaden ligger i den extremt långa fatlagringen.

– Livsnjutare rankar ofta Gammel Opland som den främsta akvaviten i världen tack vare dess balanserade kryddning och mognad på sherryfat. Med Opland Jubileum har vi tagit fatlagringen till en helt ny nivå, säger Malin Ollas som är Product Manager på Anora.

Opland Jubiluem släpps i begränsad upplaga om 500 flaskor på Systembolagets beställningssortiment den 9 maj och kostar 540 kronor. Akvaviten serveras även exklusivt på restaurang Ulla Winbladh i Stockholm från och med Norges nationaldag 17 maj.

Opland Jubileum

Artikelnummer: 56888
Pris: 540 kr
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 41,5 %
Ursprung: Norge

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING