Hem Whisky & Bourbon Gammel Opland Julakvavit med åtta års fatlagring

Gammel Opland Julakvavit med åtta års fatlagring

av Livets Goda

Den klassiska akvaviten Gammel Opland har tillverkats sedan 1872 utifrån ett välbevarat hemligt recept. 1 november släpps nya Gammel Opland Julakvavit som lagrats på sherryfat i hela åtta år.

Gammel Opland har en mycket stark förankring i Norge och är en del av landets kulturarv sedan 1800-talet. Traditionellt sett lagras akvaviten i minst 26 månader på sherryfat vilket ger en lång, fyllig och mjuk smakupplevelse. 1 november kommer en ny julversion av Gammel Opland som har legat på sherryfat, av högsta kvalitet, i minst åtta år.

– För de flesta svenskarna är Gammel Opland ännu en oupptäckt juvel. I Norge däremot anses den ofta vara akvaviten med högst kvalitet i hela Norden. Det var därför på tiden att Gammel Opland äntligen fick en egen julakvavit, säger Marcus Pedersen som är Senior Brand Manager på Anora. Med sin kryddning och extremt långa fatlagring är Gammel Opland Julakvavit en alldeles speciell produkt för livsnjutare.

Gammel Opland Julakvavit kryddas enligt ett hemligt recept med relativt få men välbalanserade kryddor. Akvaviten passar till traditionell julmat, chokladdesserter, extralagrad Goudaost och Stilton samt inte minst på egen hand i ett tulpanformat glas efter måltiden.

Gammel Opland Julakvavit släpps i begränsad upplaga 1 november. Priset är 149 kronor för en flaska med 350 ml och artikelnumret är 11190.

Vill du läsa mer om Gammel Opland, ser artikeln här >>>

RELATERAD LÄSNING