Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Går lyxiga efterrätter – och müsli – ihop?

Går lyxiga efterrätter – och müsli – ihop?

av Livets Goda

Gör dig av med alla tankar på måsten och ”borde jag”. Naturliga och bra råvaror behöver inte vara trist och tråkigt. Här är tre lyxiga efterrätter baserade på Risentas nya müslis. Det perfekta snackset, fredagsmyset eller varför inte som efterrätt?  

Risenta har precis släppt en ny müsli-serie med nötter, fröer, frukt & bär som ger en riktigt bra start på dagen med crunch, krisp och sötma. Müslin innehåller bara naturliga råvaror, inget tillsatt socker eller andra tillsatser – och dessutom är alla Risentas produkter 100% klimatkompenserade. Bara ät och må bra. 

KRISPIGA CHOKLAD- OCH TRANBÄRSBOLLAR


3 dl Risenta Crispy Tranbär
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk kallt kaffe

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna och rör samman till en deg. Forma små bollar och rulla i havregryn, pärlsocker eller kokos.

LYXIG FRUIT SNACK


1 dl Risenta Äpple Quinoa
1⁄2 tärnat äpple
1 dl yoghurt

Varva müsli, äpple och yoghurt i en bägare. Perfekt till både frukost och mellis.

FRUKTIG 5-MINUTERS VITCHOKLADBRÄCK


1 dl Risenta Äpple Quinoa
200 g vitchoklad

Smält chokladen och blanda i müsli. Häll ut på bakplåtspapper. Strössla på müsli som garnering. Låt stelna.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING