Gårdsbageriet öppnar dörrarna på Södermalm – Siri Barje sätter smak

av Livets Goda

Den 22 maj slår Gårdsbageriet upp dörrarna på Sankt Paulsgatan 22. Ett nytt bageri med ett tydligt mål – att erbjuda gott, nybakat bröd till en rimlig peng. För att fi ra öppningen har bageriet bjudit in matkreatören Siri Barje att ta fram två signaturmackor, exklusiva för lanseringsveckan.

Bakom Gårdsbageriet fi nns en enkel idé – att erbjuda gott kvalitetsbröd, till rimliga priser. Samarbetet med Siri Barje är ett sätt att lyfta fram det kanske mest underskattade vi har – mackan.

– En bra macka är bland det bästa jag vet, särskilt när brödet får stå i centrum och inte bara är ett tillbehör. När jag fi ck frågan om att skapa något för Gårdsbageriet var det självklart att utgå från brödet och bygga smakerna kring det. Jag ville göra två mackor som är rejäla men enkla, mättande, goda och gjorda på bra grejer. Mackor man vill äta till frukost, lunch eller som mellis på språng, säger Siri Barje, matkreatör och poddare.

Gunnar & Nancy – två mackor med karaktär
Under öppningsveckan fi nns mackorna Gunnar och Nancy att köpa på plats för 40 kr styck. Mackorna är olika till sin stil, men har samma tanke bakom sig – riktigt gott bröd med goda och enkla smaker som pålägg.

Om Gårdsbageriet
Gårdsbageriet är ett nytt bageri på Södermalm, här bakas allt bröd med noggrant utvalda råvaror och med fokus på det traditionella hantverket. Ambitionen är att alla ska kunna njuta av riktigt gott bröd – oavsett om det är till frukost, lunch eller kvällsfika – utan att det behöver kosta skjortan.

Adress: Sankt Paulsgatan 22, Stockholm.
Öppettider: Öppet 12.00-18.00 den 22 maj, därefter 08.00-18.00 alla dagar.