Stockholmsrestaurangen Gastrologik får två stjärnor i Guide Michelin

Livets Goda 19 Feb, 2019
Mat och Restaurang Stockholmsrestaurangen Gastrologik är femte restaurangen i Sverige att få två stjärnor i Guide Michelin. I 2019 års upplaga av den nordiska restaurangguiden var de årets största svenska nyhet som den enda att få en ny stjärna - då resterande svenska krogar antingen låg kvar på samma antal eller förlorade en stjärna.

Anton Bjuhr & Jacob Holmström Foto: Erik Olsson 

— Det känns fantastiskt och helt underbart, men framförallt är det en stor lättnad. Detta är något som vi och vårt team har arbetat mot i så många år. Det är så kul att det nu uppmärksammas och att vi får bekräftelse för den tid och det arbete vi lägger ner, säger Jacob Holmström

Anton Bjuhr och Jacob Holmströms historia började när de tillsammans arbetade på välrenommerade restauranger i Oslo och Paris. Där växte tankarna på en gemensam restaurang fram och 2011 slog de upp dörrarna till Gastrologik i Stockholm. Den lilla restaurangen på artillerigatan på Östermalm har hyllats sedan dess och listan över utmärkelser och priser kan göras lång. 2013 fick de sin första stjärna i Guide Michelin och nu sex år senare får de ytterligare en. De tar därav plats bland krogar som Fäviken Magasinet i Järpen, Vollmers i Malmö,  Daniel Berlin i Skåne-Tranås och Oaxen Krog i Stockholm. 

— Självklart är det hårt arbete som ligger bakom, men också att vi är mogna för det här nu. Vi fick vår första stjärna drygt ett år efter vi öppnat och sedan dess har vi fortsatt att utvecklas och vågat utmana oss själva. Vårt fokus är, och har alltid varit, närodlade råvaror och innovativa rätter. Men framförallt att alla gäster som besöker vår restaurang ska få ta del av en upplevelse inte bara en måltid. Jag tror det är det som lett oss framåt, säger Anton Bjuhr

Anton och Jacob är också aktuella med boken Året på Gastrologik där man kan få en djupare inblick i historien som nu lett dem till två stjärnor i Guide Michelin.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

Destilleriet i Åhus lanserar världens mest exklusiva akvavit

Whisky och Bourbon I endast några få unika exemplar lanseras nu Åhus Akvavit…
16 May, 2019

Folklig gastronomi på årets största grillfest

Mat och Restaurang 24-26 maj är det dags för den årliga Grillmässan. Sveriges…
13 May, 2019

Rökig single malt whisky från Old Pulteney lanseras på Systembolaget den 17:e maj

Whisky och Bourbon Old Pulteney Huddart är en helt unik rökig highland single…
13 May, 2019

Brocards Chardonnay - mycket vit Bourgogne för pengarna!

Vin Att följa ett vins utveckling är utan tvekan den största…
10 May, 2019

Toppklass år ut & år in!

Vin Ripasso, svenskens favorit under många år, har blivit något av…
10 May, 2019

Inspiration - Gyros kebab för finsmakaren

Mat och Restaurang Det lagas allt för lite kebab i de svenska köken…
10 May, 2019
Artikelarkivet