Hem Mat & Restaurang Gastronomiska kockar ett bristyrke – Lycksele satsar vidare på YH – utbildning

Gastronomiska kockar ett bristyrke – Lycksele satsar vidare på YH – utbildning

av Livets Goda

”- Det råder stor brist på gastronomiska kockar idag. Det finns många inom länets besöksnäring som inte kan utveckla sin verksamhet för att de saknar kockar, berättar Ulla Blomqvist, initiativtagare till utbildningen och även projektet Route Gastonomique. Karin Fällman verksamhetsledare på Gold of Lapland och ledamot i styrgruppen för utbildningen: – Vi är extremt glada över att kunna berätta att ansökningsomgång nr 2 nu öppnar och vi hoppas att många kockar tar chansen att gå denna utbildning. Mat och matupplevelser är viktiga beståndsdelar i besöksnäringen och efterfrågan på bra och professionellt tillagad mat av fina närproducerade råvaror ökar ständigt. Fakta om utbildningen: Sista ansökningsdag är den 20 november och utbildningen drar igång i januari 2016. Utbildningen är en spetsutbildning som i första hand är en fortbildning för redan yrkesverksamma kockar. En viktig del i utbildningen kommer att vara föreläsningar med Sveriges kockelit. Distans och halvfart ger bra möjlighet att kombinera studier med yrkesverksamhet. Tannbergsskolan i Lycksele är utbildningssamordnare och Lycksele den huvudsakliga kursorten. För den praktiska perioden och LIA-perioden finns två kursorter, Lycksele och Kiruna. De distansförlagda kursmomenten arrangeras i samarbete med lärcentra på flera orter, främst i Lappland. Ansökningsblankett : www.tannbergsskolan.nu/yrkeshogskolan

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING