Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Gastronord börjar gå årligen med start hösten 2025

Gastronord börjar gå årligen med start hösten 2025

av Livets Goda

När Gastronord slog upp dörrarna under tisdagsmorgonen gjordes det med besked. Under en presskonferens som inleddes av finansborgarrådet Karin Wanngård (S) bekräftade man att Gastronord som tidigare har arrangerats vartannat år nu ska börja gå årligen, detta på grund av den stora branschefterfrågan.

Foto: Angelica Liljenroth

Gastronord som under sina snart fyrtio aktiva år, har verkat för att sammankoppla aktörer inom hotell, restaurang och catering för att diskutera branschviktiga frågor, träffa utställare och ta del av intressanta seminarier, har nu öppnat. När man under tisdagsmorgonen inledde Gastronord 2024 med en presskonferens gjorde man det med ett stort fokus på framtiden, hållbarhet, kompetensförsörjning och branschutveckling. Dessutom presenterade man den stora nyheten att Gastronord som tidigare har arrangerats vartannat år nu ska börja gå årligen.

– Den gastronomiska världen är i ett föränderligt läge och behovet av att ställa om våra matsystem för att klara av mat- och hälsoutmaningar är större än någonsin. Sverige har idag en självklar plats på den gastronomiska världskartan och vi på Stockholmsmässan vill skapa förutsättningar för branschen att mötas och utvecklas. Det känns därför oerhört glädjande att vi efter att ha lyssnat in branschens behov nu kan bekräfta att Gastronord blir en årlig mötesplats här på Stockholmsmässan, säger Camilla Hållbro, CCO på Stockholmsmässan.

Presskonferensen inleddes av finansborgarrådet Karin Wanngård (S) som tryckte extra på vikten av Stockholm som en global mötesplats för utvecklingen av framtidens mat.

– Stockholm är en stad som är progressiv, vi är öppna och gillar nya idéer. Vårt mål är att göra Stockholm till en global mötesplats för utvecklingen av framtidens mat där innovationer, forskning och näringslivsutveckling får ta plats. Gastronord och BigMeet är ett fantastiskt exempel på hur vi kan samla mat- och dryckesbranschen och tillsammans utbyta idéer och skapa god och hälsosam mat för framtiden, säger Karin Wanngård, finansborgarråd (S).

Gastronord arrangeras på Stockholmsmässan 9–11 april 2024 och är tillbaka igen redan hösten 2025.

Om Gastronord
Mat, dryck och nya trender. Det är vad Gastronord handlar om. Gastronord är mötesplatsen där du idag får se vad matsverige är i morgon. Här tar besökarna del av de allra senaste idéerna om framtidens mat och dryck, ny teknik och spännande smakprovningar med kunskapsutbyte och nätverkande i fokus. Läs mer om Gastronord på www.gastronord.se.

RELATERAD LÄSNING