Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Gästspel från Costa Rica: Samma gård – två olika sorter. Hårfin eller avsevärd skillnad?

Gästspel från Costa Rica: Samma gård – två olika sorter. Hårfin eller avsevärd skillnad?

av Livets Goda

Visst låter Villa Sarchi som en costaricansk gård eller plantage? I själva verket är det en arabicasort. Förutom att bönan smakar annorlunda jämfört med andra arabicasorter, så har den också botaniska särdrag och kultiveras med annorlunda jordbruksmetoder.

Just nu har du chansen att ställa denna exotiska arabicasort mot en annan från samma gård, Hacienda Sonora, i Costa Rica. För även bönsorten Red Catuai odlas som en microlot av Alberto Guardia och hans familj.

GÄSTSPEL FRÅN HACIENDA SONORA
Då och då får Koppar möjlighet att köpa små partier av ett exceptionellt kaffe. Man kallar partierna för Gästspel för volymerna är bara en eller några säckar. Idag är man extra lycklig över att få rosta två gästspel från Hacienda Sonora:

SONORA VILLA SARCHI
Villa Sarchi bjuder på en dessertliknande kopp med magnifik sötma. Blåbärstårta, chokladfudge, ekade romfat och melass finns i både arom och smak. Ett livligt kaffe med bärliknande och angenäm söt-syrlighet, i en sirapsliknande mjuk munkänsla.
Process: Bärtorkad/natural (läs mer här)
Tillgänglighet: 1 säck
Pris: 139 kr (119 kr för prenumeranter)

Beställ HÄR

SONORA RED CATUAI

Detta kaffe bjuder på smakharmoni i en klassisk costaricansk smakprofil. Du möts av tydliga noter plommon och aprikos, med choklad i bakgrunden. Det finns ett stort djup i koppen, där smaker av torkad frukt och karamell möts i ett läckert, sötaktigt avslut.
Process: Honey (läs mer här)
Tillgänglighet: 2 säckar
Pris: 119 kr (99 kr för prenumeranter)

Beställ HÄR

HACIENDA SONORA – EN FAMILJEHISTORIA
I hjärtat av Costa Ricas lummiga regnskogar finner vi den världskända Poás-vulkanen. Vid foten av vulkanen, på 1200 meters höjd, ligger Hacienda Sonora – med kaffe, miljö och människa i fokus. Den näringsrika, vulkaniska jorden och det mångfacetterade klimatet skapar fantastiska förhållanden för odling av förstklassiga kaffebönor. Alberto Guardia började odla kaffe för över 45 år sedan. Idag är även sonen Diego aktiv i familjeföretaget och sagan fortsätter.
Här läser du mer om Hacienda Sonora och här hoppar du direkt till en film som visar all den omsorg familjen lägger ner för att vi ska kunna njuta av deras underbara kaffe!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING