Hem Nyheter Ge bort en oförglömlig gåva till pappa i år

Ge bort en oförglömlig gåva till pappa i år

av Christoffer Enquist

Det är inte alltid det enklaste att hitta en bra present till pappa. Inte nog med att man ska hitta en bra julklapp – alla pappor har också sin alldeles egna dag inte långt innan jul. Den 14 november är det alltså fars dag, och frågorna kring vilken som är den bästa presenten är många.

Artikeln är i samarbete med Happy Day

Vad man ger till den som har allt

Något säkerligen många känner igen sig i är att pappor oftast redan har allt – och vad ska man då hitta på för present som får dem riktigt överraskade? Det har i många år varit väldigt populärt att ge bort goda drycker som just vin och whiskey, men vill man inte satsa på det har upplevelser blivit en allt mer populär gåva.

Upplevelser går att anpassa efter vad mottagaren är intresserad av och kommer i många olika varianter och prisklasser. På happy-day.se finns ett stort utbud av en mängd olika upplevelser – klicka här för att läsa mer och hitta inspiration till årets Farsdags-present.

Vilken upplevelse ska man välja?

Att välja en upplevelse kan verka vara svårt, speciellt när det finns ett så stort utbud av möjligheter. Ett tips är att ställa sig frågan vad pappa tycker om och vad han har för intressen. Kanske har han något på sin bucketlist som han väntat på att få bocka av? Eller behöver pappa en stunds avkoppling?

För att hitta lite enklare listas några av de bästa tipsen här.

För den äventyrslystne

Gillar man fart eller vill ha lite extra adrenalin i vardagen, finns det många val med allt från bilturer till fallskärmshoppning. För den som älskar motorsport finns flera alternativ där man kan uppfylla sina racingdrömmar. Bland annat går det att vara racerförare för en dag, köra folkrace, eller bara leva i lite lyx och åka runt i en riktigt fin bil.

Det finns självklart andra alternativ för den som fortfarande vill ha ett äventyr, men till ett lite lugnare tempo. Exempelvis kan man ta en tur på en bastuflotte eller ta en safaritur i det svenska landskapet.

För finsmakaren och livsnjutaren

Oavsett om man gillar mat, dryck eller både och, så finns det en mängd olika upplevelser inom området. Allt från en enkel vinprovning till mer avancerade matlagningskurser inom fine dining och sushi. Kanske vill man till och med skicka i väg båda föräldrarna för en kväll på tu man hand med en lyxig hotellupplevelse där både middag och spa är inkluderat.

För den kreative

En upplevelse kan förutom att vara roande, också vara lärorik. För den som har en kreativ ådra finns det en del kurser man kan ta. Det kan vara allt från att lära sig tillverkningen av snus, måla eller kunna skapa sina egna smycken. Vem vet, kanske är det startskottet för en ny karriär?

För den som vill stanna hemma

Många tror att upplevelser behöver ske utanför hemmets väggar, men i samband med att vi fått isolera oss under pandemin, har det tillkommit en rad olika alternativ för den som väljer att inte gå hemifrån.

Här kan man med all del kombinera flera upplevelser. Kanske vill man starta kvällen med en matlagningskurs, till att sedan runda av med en vin- eller bubbelprovning. Allt online, på säkert avstånd, såklart.

Ja, möjligheterna med upplevelser är många, och det är egentligen bara fantasin som sätter stopp. Oavsett vad du väljer så kommer pappa få en oförglömlig gåva.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING