Hem Nyheter Ge personliga vinflaskor i företagsjulklapp i år

Ge personliga vinflaskor i företagsjulklapp i år

av Livets Goda

Att ge personliga vinflaskor i företagsjulklapp är ett perfekt sätt att visa sina anställda, kollegor och/eller kunder hur mycket man uppskattar dem. Det är ett av de bästa sätten att tacka dem för deras hårda arbete. Fina viner är en klassisk gåva som tilltalar en mängd olika människor samtidigt som det känns väldigt professionellt. Om de anställda eller kunderna inte dricker alkohol går det lika bra att ge bort en alkoholfri variant.

Artikeln är i samarbete med Onlineprinters

Men samtidigt som utmärkta viner kan vara den bästa företagspresenten, är det ofta en utmaning att välja rätt vin och göra gåvan unik. Man snackar förmodligen inte så mycket om vilken årgång eller vilken druva man föredrar på arbetsplatsen och därför kan valet bli komplicerat. Den här guiden hjälper därför att ta reda på vilka viner som passar perfekt som företagsjulklapp, och tips på hur man kan göra klapparna personliga.

Tryck unika och personliga vinetiketter

Innan man går in på vilka viner som ska väljas till de anställda eller kollegorna, vill man nämna att det finns sätt att göra gåvan mer speciell och personlig. Visst kan man ge bort en helt oinpackad flaska vin utan att göra något större av det, men för att inte verka som en tråkig och snål chef eller kollega rekommenderas att man trycker unika och personliga vinetiketter istället.

För att lämna ett positivt intryck bör man undvika att dela ut en likadan vinflaska från Systembolaget till alla anställda. Utforma istället en flasketikett i företagets design och gärna med företagets logotyp. Beroende på om flaskan ska till anställda på kontoret, kollegorna i sin avdelning eller ges bort till kunder så kan etiketten designas annorlunda. Lägg till ett roligt rim om vinflaskan bara ska ges till dem man känner väl eller inkludera ett talande citat som talar till företaget om det är en gåva till kunder.

Hitta viner som passar de flesta smaklökar

Att göra vinflaskorna personliga kanske inte var det svåraste jobbet. Att däremot välja ett eller flera viner att ge bort i företagsjulklapp är betydligt svårare. Det är enklare att ge det till sin familj eller sina vänner eftersom man oftast är någorlunda insatt i vad de gillar. Men hur får man då reda på vilka viner de anställda eller kunderna på företaget gillar om man aldrig talat om vin förut?

Om gåvan ska ges till kollegor eller anställda är ett sätt att få informationen på att själv driva en konversation om vin. Fråga dem om de har några tips på goda viner eller vad deras favoritdruvor är. När man ställer sådana frågor får man vanligtvis en grundläggande uppfattning om vad kollegorna gillar. Man kommer inte veta exakt vilka årgångar eller producenter de föredrar, men man kommer lättare kunna göra gåvan speciell och välja vin från en utmärkt producent och en bra årgång.

När det gäller vin till kunder som man inte talar med kan det genast bli mer problematiskt. Ett tips är att man läser Aftonbladets lista på de 100 bästa vinerna på Systembolaget för att hitta viner som tillfredsställer de flesta smaklökarna. Vill man utmana sig mer tipsar man om Livetsgoda.se vinrecensioner.

RELATERAD LÄSNING