Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Gelaterian Göteborg blev Svensk Glassmästare 2023

Gelaterian Göteborg blev Svensk Glassmästare 2023

av Livets Goda

Under torsdagen gick Glass-SM 2023 av stapeln – en tävling som arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson. Varje år utser en jury av erfarna glassmästare och konditorer Sveriges bästa glassmästare och i år blev det Gelaterian Göteborg som tog hem det ärofyllda priset.

Under torsdagen var det dags för 24 finalister att göra upp om det ärofyllda priset som svensk glassmästare 2023. Finalisterna tävlade i de fyra kategorierna ”Glassmästarens val”, ” Arla Pro Cream Cheese 25%”, ”Pistageglass med topping” och ”Citrussorbet” och när totalpoängen hade räknats ihop stod Gelaterian Göteborg som segrare.

Juryns motivering
Vinnaren överraskade oss med nytänkande smaker som förflyttade oss till andra platser. Färskosten spelade verkligen huvudrollen i en välbalanserad krämig cheesecake-glass och pistageglassen hade helt rätt krämighet och sälta. Med tydliga och höga smaker i alla kategorier är Gelaterian i Göteborg årets värdiga Glassmästare.

Tävlingsbidragen provsmakas anonymt av juryn. Alla jurypoäng räknas ihop och avgör vilken valör varje bidrag får. Resultatet i samtliga kategorier kommer att publiceras på Gastronords hemsida.

Glass-SM är en tävling som arrangeras av Stockholmsmässan i samarbete med konditorn Tony Olsson, Arla, Valmar Scandinavia och Primulator. Nytt för i år är att alla som är med och tävlar kommer att visas upp på Sveriges Glasskarta. Läs mer här.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING