Gemtree's Bloodstone - en shiraz i kostym

Livets Goda 4 Jul, 2019
Vin Följer du den australiska vinscenen? Om inte, se till att hoppa på tåget för allt mer av det spännande finner vägen hit och producenterna har en helt annan självsäkerhet och vinerna skiner som aldrig förr . Dessutom ger sig allt fler i kast med hållbar odling, certifierat eller inte, och en av dem som huserar i McLaren Vale finner du nu i Sverige - Gemtree Wines.

Gemtree är ett familjeföretag. Idag är det andra generationen som driver firman vidare där Melissa, med äkta maken Mike, styr skutan. De har valt att certifieras både ekologiskt och biodynamiskt sedan flera år tillbaka. Deras Bloodstone Shiraz finns nu i årgång 2017 på Systembolaget och det är ett vin som verkligen speglar ambitionsnivån hos Gemtree.

Livets Goda om 2017 Bloodstone Shiraz
Ett vin man blir glad av. Det är så mycket själva sinnebilden av Australien men ändå på ett sansat vis där frukten aldrig drar iväg åt det syltiga utan håller sig till färskkrossade björnbär, solsöta svarta vinbär och så plockar vi upp ett och annat mörkt körsbär längs vägen. Addera lite After Eight på det, mixa med eukalyptus, animaliska toner, viol och kryddhylla så har du ett läckert sniffvin!

"...har du ett läckert sniffvin!"

Druvans karaktär är omisskännlig i smaken som bjuder på ungdomlig busighet men med stadiga tanniner som sveps in i den mörka bärfrukten. Det är överraskande stramt även om fylligheten är tydlig och här finns struktur för flera års lagring samtidigt som syran gör det väldigt fräscht redan idag. En elegant och småfinessig aussie som är väldigt lätt att ta till sig!

LG-intrycket: 89/100 LGP

Det här vinet kommer älska om du baconlindar din köttbit innan den åker på grillen. Och om du kyler det lätt, ger det en stund i karaff innan servering, så är det autostrada till njutning!

Gemtree's 2017 Bloodstone Shiraz har artikelnummer 2083, kostar 125 kronor och finns i närmre 150 Systembolagsbutiker i landet. Till resten beställer du utan extra kostnad >>


Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet