Hem Vinvärlden Gemtree’s Bloodstone – en shiraz i kostym

Gemtree’s Bloodstone – en shiraz i kostym

av Livets Goda

Gemtree är ett familjeföretag. Idag är det andra generationen som driver firman vidare där Melissa, med äkta maken Mike, styr skutan. De har valt att certifieras både ekologiskt och biodynamiskt sedan flera år tillbaka. Deras Bloodstone Shiraz finns nu i årgång 2017 på Systembolaget och det är ett vin som verkligen speglar ambitionsnivån hos Gemtree.

Livets Goda om 2017 Bloodstone Shiraz
Ett vin man blir glad av. Det är så mycket själva sinnebilden av Australien men ändå på ett sansat vis där frukten aldrig drar iväg åt det syltiga utan håller sig till färskkrossade björnbär, solsöta svarta vinbär och så plockar vi upp ett och annat mörkt körsbär längs vägen. Addera lite After Eight på det, mixa med eukalyptus, animaliska toner, viol och kryddhylla så har du ett läckert sniffvin!

”…har du ett läckert sniffvin!”

Druvans karaktär är omisskännlig i smaken som bjuder på ungdomlig busighet men med stadiga tanniner som sveps in i den mörka bärfrukten. Det är överraskande stramt även om fylligheten är tydlig och här finns struktur för flera års lagring samtidigt som syran gör det väldigt fräscht redan idag. En elegant och småfinessig aussie som är väldigt lätt att ta till sig!

LG-intrycket: 89/100 LGP

Det här vinet kommer älska om du baconlindar din köttbit innan den åker på grillen. Och om du kyler det lätt, ger det en stund i karaff innan servering, så är det autostrada till njutning!

Gemtree’s 2017 Bloodstone Shiraz har artikelnummer 2083, kostar 125 kronor och finns i närmre 150 Systembolagsbutiker i landet. Till resten beställer du utan extra kostnad >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING