General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Livets Goda 25 May, 2018
Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus med en mörk och kryddig tobakskaraktär som är smaksatt med svenska örter. Det nya snuset, som är en begränsad upplaga, är en del i Swedish Match årslånga samarbete med krögaren Karl Ljung, tidigare vinnare av bland annat Årets kock och som i dag driver den välkända krogen L’Avventura i Stockholm. Lanseringen kommer att omfatta 100 000 dosor, och i Swedish Match Stores kommer en dosa kosta 53 kronor, och på www.swedishmatch.se kommer den att kosta 52 kronor.

– Det här har varit ett stimulerande projekt, och resultatet är ett snus som präglas av salvia, muskot och timjan samt aningen granskog. En smakkombination som jag tycker är lämplig att kombineramed den påtagliga tobakssmak som kännetecknar General Gastronomy Series Summer 2018. Att ge svenskt snus en gastronomisk prägel tycker jag är ett passande sätt att jobba med smakförhöjning och produktutveckling, säger Karl Ljung.

Förutom i Swedish Match egna snusbutiker (Stockholm, Göteborg, Åre och Strömstad) och www.swedishmatch.se kommer produkten också att säljas på 7-Eleven, Pressbyrån samt på www.snsubolaget.se. Även ett antal utvalda tobakshandlare över hela Sverige kommer att ha General Gastronomy Series till försäljning. I övriga försäljningskanaler, inleds försäljningen den 4 juni.

– Här har vi använt en tobaksblandning som är snarlik den vi använde i General Blended by Hernö Gin, en limiterad upplaga vi lanserade i slutet av 2017. Den består av tobak från Indien, Spanien, USA och Guatemala – som ger en mörk och kryddig tobakskaraktär. Det var också den blandning vi bedömde skulle passa den kryddning som Karl har tagit fram, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match.


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet