General med smak av svenska örter – nytt portionssnus från krögaren Karl Ljung

Livets Goda 25 May, 2018
Whisky och Bourbon I dag lanseras General Gastronomy Series Summer 2018, ett portionssnus med en mörk och kryddig tobakskaraktär som är smaksatt med svenska örter. Det nya snuset, som är en begränsad upplaga, är en del i Swedish Match årslånga samarbete med krögaren Karl Ljung, tidigare vinnare av bland annat Årets kock och som i dag driver den välkända krogen L’Avventura i Stockholm. Lanseringen kommer att omfatta 100 000 dosor, och i Swedish Match Stores kommer en dosa kosta 53 kronor, och på www.swedishmatch.se kommer den att kosta 52 kronor.

– Det här har varit ett stimulerande projekt, och resultatet är ett snus som präglas av salvia, muskot och timjan samt aningen granskog. En smakkombination som jag tycker är lämplig att kombineramed den påtagliga tobakssmak som kännetecknar General Gastronomy Series Summer 2018. Att ge svenskt snus en gastronomisk prägel tycker jag är ett passande sätt att jobba med smakförhöjning och produktutveckling, säger Karl Ljung.

Förutom i Swedish Match egna snusbutiker (Stockholm, Göteborg, Åre och Strömstad) och www.swedishmatch.se kommer produkten också att säljas på 7-Eleven, Pressbyrån samt på www.snsubolaget.se. Även ett antal utvalda tobakshandlare över hela Sverige kommer att ha General Gastronomy Series till försäljning. I övriga försäljningskanaler, inleds försäljningen den 4 juni.

– Här har vi använt en tobaksblandning som är snarlik den vi använde i General Blended by Hernö Gin, en limiterad upplaga vi lanserade i slutet av 2017. Den består av tobak från Indien, Spanien, USA och Guatemala – som ger en mörk och kryddig tobakskaraktär. Det var också den blandning vi bedömde skulle passa den kryddning som Karl har tagit fram, säger Lars Öberg, Master blender på Swedish Match.


Beijing8 fortsätter sin expansion och stärker sin närvaro i södra Sverige

Mat och Restaurang Under 2018 har Beijing8 öppnat upp tre restauranger och den…
19 Oct, 2018

Gevalia och Brynäs IF förlänger sponsoravtalet

Övrigt Det är ett av Sveriges mest profilerade samarbete mellan en…
19 Oct, 2018

Tak satsar på japansk brunch

Mat och Restaurang Varje lördag serverar restaurang Tak en Temaki Bonanza som närmast…
19 Oct, 2018

Nyhet - Texas Longhorn BBQ Brisket

Mat och Restaurang En nyhet från Texas Longhorn - BBQ Brisket - en…
19 Oct, 2018

​Det går bra för svensk Whisky – Box Destilleri AB utsett till Gasellföretag

Whisky och Bourbon Dagens Industri (Di) har utsett Box Destilleri AB med varumärket…
19 Oct, 2018

Museernas stjärnkockar står för menyn på Sthlm Food & Wine

Mat och Restaurang Kockarnas Krog är ett stående – och mycket populärt –…
19 Oct, 2018

Internationella champagnedagen till ära - 10 bra champagner på Systembolaget

Vin Idag är det den internationella champagnedagen och dagen till ära…
19 Oct, 2018

"Gömda" rariteter på beställningssortimentet - Bushmills 16 & 21 YO single malt

Vin 1608 var året då den holländska linsmakaren Hans Lippershey skapade…
19 Oct, 2018

Nytt poddavsnitt från Brobergs om livets vatten

Whisky och Bourbon I veckans podd oroas värdarna över stigande världspriser på korn.…
19 Oct, 2018

Ny årgång av Clos de l’Oratoire des Papes Châteauneuf-du-Pape Rouge 2012

Vin Vingården Le Clos de l’Oratoire des Papes producerar ett av…
18 Oct, 2018

Sebastian Ahlskog blir ny CFO på Readly

Övrigt Idag meddelar Readly, den globala prenumerationstjänsten för magasin, att Sebastian…
18 Oct, 2018

Better You-grundare startar nytt utvecklingsbolag inom wellness

Övrigt Med stor erfarenhet från hälsofackhandeln och produktutveckling har Patrick Svorono…
18 Oct, 2018

Natur och hållbarhet i fokus när nya Restaurang Skog har premiär

Mat och Restaurang Delikatesser som gran, björk och tall är några av de…
17 Oct, 2018

Stockholms Bränneri släpper årets Gin & Tonic Glögg

Whisky och Bourbon Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets…
17 Oct, 2018

Ostskolan: Ostbricka av vinterostar

Mat och Restaurang Olika ostar är olika bra beroende på säsong, det är…
17 Oct, 2018

SMEG lanserar Blast Chiller för hemmabruk.

Mat och Restaurang Smeg äntrar ett nytt område i vitvarubranschen genom att lansera…
17 Oct, 2018

Harrys blir Hotell Fritidens vardagsrum

Mat och Restaurang I det gamla badhuset på Österleden börjar Hotell Fritiden ta…
17 Oct, 2018

Uber Eats expanderar – nu kan även göteborgare njuta av restaurangmat levererad direkt till dörren

Mat och Restaurang Thai, hamburgare eller räksallad – Uber Eats gör det nu…
17 Oct, 2018

Blossa Hantverksglögg 2018 med smak av svarta vinbär

Vin Nu lanseras årets Blossa Hantverksglögg – en hyllning till den…
17 Oct, 2018

95-poängare från Argentina hos Winefinder

Vin Decanter gav vinet Condeminal Poncho Pampa Malbec Tupungato Mendoza 2015,…
17 Oct, 2018
Artikelarkivet