Gewurztskörden rekordlåg i Alsace

Livets Goda 16 Feb, 2011
Vin Nyligen tillkännagavs statistiken för förra årets katastrofskörd i Alsace. Siffrorna visar att produktionen av mousserande viner är stabil men är du ute efter viner på druvan Gewurztraminer, får du vara beredd på höga priser.
"De färska siffrorna visar att förra årets skörd är hela 22 procent mindre än året innan. Dessutom 20 procent lägre än genomsnittet de senaste fem åren. För ""AOC Alsace""-vinerna är minskningen knappt 27 procent och för regionens prestigeviner, ""Alsace Grand Cru"", är skörden även där 27 procent lägre än i fiol. Däremot har produktionen av druvor för mousserande viner, Crémant, klarat sig bra då skörden bara var tre procent lägre än normalt. Värst av alla har dock vinbönderna som odlar den aromatiska druvan Gewurztraminer drabbats. Förra årets skörd visade sig bli hela 43 procent lägre än året innan vilket gör att priserna på dessa viner kommer att skjuta i höjden."

Gaja Barbaresco 2016 har landat

Vin Älskar man Nebbiolo kan detta vara ett av årets viktigaste…
19 Sep, 2019

Thomas Sjögren testar Scanpan TechnIQ

Mat och Restaurang Höstens stekheta nyhet från Scanpan heter TechnIQ! Det är en…
17 Sep, 2019

Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet