Hem NyheterVinnyhet Giant Steps LDR 2019 – Light Dry Red

Giant Steps LDR 2019 – Light Dry Red

av Livets Goda

Giant Steps grundades 1997 i hjärtat av Yarra Valley, Australien av Phil Sexton. Målet är såklart att producera viner som uttrycker den unika växtplatsen och det svala klimatet som finns i Yarra Valley men även till ett väldigt tillgängligt pris. Vinerna har en fin kvalité, något som inte minst visats i journalisternas priser och omdömen. Wine & Spirits Magazine US har under flera år i rad placerat Giant steps på sin topp 100 lista över världens bästa vinerier.

Frukten plockas alltid för hand från omsorgsfullt omhändertagna vingårdar och vinifieringen sker med största möjliga försiktighet för att inte påverka frukten i vinet. Jäsningen sker helt naturligt och vinet lagras i 5 månader på stora Franska ekfat.

LDR – Light Dry Red

Giant Steps LDR 2019 kommer från tre olika vingårdslägen, Sexton, Tarraford och Primavera. Pinot Noir (51%) och Syrah (49%) utgör basen i vinet och faktum är att LDR är den enda blend Giant Steps producerar, resten av vinerna är endruvsviner.

Som många andra av Giant Steps viner dricks dem väldigt bra unga. Ingen längre lagring krävs eller rekommenderas. LDR är till för att avnjutas nu och inom 2-3 år.

Den 25e Augusti släpps 3600fl Giant Steps LDR 2019 i Systembolaget tillfälliga sortiment.Nr 95264, 169kr

RELATERAD LÄSNING