Hem Whisky & Bourbon Gibson’s Exception – den perfekta basen till din Gin Tonic!

Gibson’s Exception – den perfekta basen till din Gin Tonic!

av Niklas Jörgensen

Världens godaste drink? Ja, i min lilla värld så råder ingen diskussion om det utan högst upp på tronen ståtar GT:n som dessutom kan varieras i oändlighet tack vare de många ginsorternas olika karaktär samt det utbud av högkvalitativ tonic som nu finns på marknaden. Det bästa av allt är att du inte behöver köpa en vråldyr gin för att få till det och det demonstreras ypperligt av Gibson’s premiumversion Exception som finns på samtliga Systembolag i landet!

Till min fasa har jag hört personer berätta för mig att det inte har särskilt stor betydelse, om ens någon, vilken gin man har i sin GT. För den ska ändå dränkas i tonic. Då har man totalt missförstått kompositionen av en GT där syftet för mig är att framhäva ginen och inte tonicvattnet som enbart ska komplettera och framhäva en gins karaktär. Därför ska en GT helst vara minst sex centiliter gin, gärna mer, och mängden tonic provar man sig fram med men sällan blir det mer än 10 cl för min del. Det är just dessa proportioner som passar perfekt när Gibson’s Exception är i min GT (Fentimans tonic därtill) för då framhävs enbärskaraktären på ett strålande vis!

Niklas om Gibson’s Exception London Dry Gin, Storbritannien

Exception är en aromatisk gin med örtblommiga inslag, torkade rosenblad, citrus och apelsinzest samt fänkål i den inbjudande doften där de olika intrycken backas upp av en fin och alert enbärskaraktär. Smakprofilen drar åt det helt torra hållet även om det finns en fin viskositet i gomkänslan och det är en gin med bra intensitet, örtiga instick och viss lakritsnyans. Citrus och enbär leder vägen i den peppriga finalen. Klassisk men ändå med en fot i det moderna.

90 p

Min absoluta favoritföda till en Gin Tonic där Exception gör sig som allra bäst, är den engelska tidlösa klassikern cucumber sandwich. Underbar i all ära till afternoon tea men till GT:n så excellerar den lite lyxigare gurkmackan.

Gibson’s Exception har artikelnummer 320 och en flaska (700 ml, 41%) kostar 299 kronor. Du finner ginen på samtliga Systembolag i landet.

Till Systembolaget HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING