Hem Whisky & Bourbon Gin Mare – högklassig gin med medelhavstwist & i stilrent flaskutförande

Gin Mare – högklassig gin med medelhavstwist & i stilrent flaskutförande

av Livets Goda

Iberiska halvön vet vi har en alldeles särskild fäbless för gin och inte minst i Spanien står GT:n högt i kurs. Därför känns det bara naturligt att en av de bästa gin vi vet kommer just från trakterna kring Barcelona, närmare bestämt den lilla byn Vilanuova. Dags för ett gintips, dags att presentera Gin Mare Mediterranean Gin!

Gin Mare hämtar inspirationen från omgivningarna kring Medelhavet och det märks när man doftar och smakar på ginen vars så kallade botanicals bland annat inkluderar oliver, rosmarin, basilika, timjan och mandarin. Ändå släpper den aldrig fokus från enbärskryddigheten vilket gör Gin Mare så aromatiskt tilltalande. Dricka den ren eller som drinkbas, vad man än väljer så är det en humörsmak då grunden är fenomenal och så ren i sitt uttryck.

Livets Godas intryck av spanska Gin Mare Mediterranean Gin

Varför krångla till saker och ting när det kan vara så rent, elegant och snyggt? Som med delikata Gin Mare till exempel, som drar det här med komplexitet till sin yttersta gräns med inslagen av citrus, apelsin, kryddnejlika, oliver, kardemumma, rosmarin, fänkål, lakritssälta, blommor och diskret basilika. Allt spelar i harmoni och i samtakt och alla underordnar sig samtidigt stjärnan i bandet: enbärskryddan. Tänk sedan mer musik och en låtproduktion i en elegant, silkig och len struktur som ger en formidabelt fyllig gomkänsla för att i avslut ha det torra och kryddiga bettet som svävar ut länge och väl och etsar sig fast i minnet och du vill bara spela om stycket igen och igen. Det bästa med Gin Mare är att den är så pass elegant och fyllig i kraften att vi njuter lika mycket av den i form av sval avec eller ren drink med en isbit, som i en mer rustik och försiktigt tonicmåttad GT… i kupa. Det här är alltigenom en lysande gin!

94 p

En gin som gör sig förträffligt som Gin Tonic såklart i klassiskt utförande men samtidigt är det en gin som tar till sig innovativt tänk på ett utmärkt vis. Varför inte prova med syltlök och stjälkselleri i stället för citrontwisten exempelvis? Eller varför inte en rosmarinkvist eller basilikablad!

Gin Mare återfinns i beställningssortimentet och hör till våra favoriter i ginsegmentet. Flaskan (700 ml, 42,7%) har artikelnummer 86971 och kostar 499 kronor.

Till Gin Mare HÄR >

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING