Lagom till när årets glöggmingel startar så gör GT-glöggen comeback igen! Förra året så sålde den ekologiska Gin & Tonic-glöggen från Swedish Tonic över 23 000 flaskor på Systembolaget.
Anton Askenström, Co-founder, Swedish Tonic beskriver GT-glöggen så här: ”vi fortsätter att ge julen en ny och självklar smak, där två genuina traditioner möts i en flaska med det bästa av två världar. En bitter smak från gin och tonicen i ett harmoniskt möte med den varma men inte alltför söta julen”.
GT-glöggen kan du servera både varm och kall, allt efter tycke och smak. En varm servering gör att du får julkänsla i såväl doft som smak. Dekorera med till exempel en rosmarinkvist, lite lingon, stjärnanis eller en kanelstång för att addera lite känsla. En kall servering över några iskuber och med en apelsinzest är väldigt fräsch och festlig.
GT-glöggen är ekologisk och tillverkad av svenska råvaror. Basen består av Swedish Tonics prisbelönta tonicsirap, gin samt klassiska julkryddor som kanel, kryddnejlika, kryddpeppar & stjärnanis. En värmande och kryddig glögg där beskan från tonicens cinchonabark är markant och möter sötman som balanseras i mötet mellan agavesirapen och rårörsockret.
”På Moestue så är vi väldigt stolta över att få utöka vårt samarbete med Swedish Tonic till att även få distribuera deras alkoholportfölj mot Systembolaget. Tidigare så har vi skött om distributionen mot HoReCa och det känns som ett naturligt steg att expandera till Gin & Tonic snaps samt GT-glöggen som nyligen släppts säger Daniel Gyhlénius, VD på Moestue Sverige”.
Whisky & Bourbon redaktionen provar Gin & Tonic Glögg
art.nr. 77859, 500 ml, 12%, 170 kr
En glögg som går sin egen väg även om det bjuds klassiska kryddor som vi associerar med produkten. Apelsinzest, kryddnejlika och anis är mest framträdande och gifter sig fint med tonickänslan som verkligen sätter ner foten i smaken där bitterheten från kinabarken blir framträdande. Torkade aprikoser och russin följer med och citrus- och apelsinfruktigheten gör sig snyggt med sötman, den diskreta bornyren och tonicen. Enbärskänslan infinner sig i den rätt intensiva och delikat bittra eftersmaken.