Hem NyheterNyhet WB Glen Moray Peated Single Malt vinner GULD i USA

Glen Moray Peated Single Malt vinner GULD i USA

av Livets Goda

Glen Moray Peated Single Malt har vunnit GULD i de prestigefyllda tävlingarna, San Francisco World Spirits Competition samt New York International Spirits Competition! I NYISC så består jurypanelen av minst fyra professionella domare som poängsätter spriten. I kategorien Single Malts så fick Glen Moray Peated en guldmedalj, 94 poäng, och omdömet ”I love it”! Båda tävlingarna genomfördes tidigare i somras.

Glen Moray Peated Single Malt hittar man på Systembolagets hyllor med varunr: 446-01 | pris: 299 kr | 700 ml | alk.halt på 40% VOL.

Glen Moray Peated Single Malt har legat på Bourbonfat i ungefär 7 år och för att få upp rökigheten så använder man rökmalt. Lite beroende på årstid så avnjuter man bäst Glen Moray Peated ”neat” , ”on the rocks” på en isbit eller som en riktigt kvalitativ cocktailingrediens i t.ex en ”Rhubarb Whisky Sour”.

Mer om vad Whisky & Bourbon har skrivit om whiskyn kan man läsa HÄR >>

Glen Moray som är beläget i Elgin, hjärtat av Speyside, startade ursprungligen som Elgin West Brewery 1830 och producerade lokala ales. Den 13:e september 1897 så började man med destilleringen av Single Malt Whisky av högsta kvalitet som man lagrade på olika typer av fat. Speyside som ligger beläget i nordöstra delen av Skottland, de skotska högländerna. Regionen har ett mycket fördelaktigt klimat för tillverkning av kvalitetswhisky och i området finns det många destillerier.

1999 lanserade man sina första wood finish series – Chardonnay och Chenin Blanc, något som sedan blivit ett signum för destilleriet.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING