Hem NyheterNyhet WB GlenDronach 18 och 21 Yo – i beställningssortimentet den 10 september

GlenDronach 18 och 21 Yo – i beställningssortimentet den 10 september

av Livets Goda

Idag släpps årets sista batch av GlenDronach 18 Yo Allardice och GlenDronach 21 Yo Parliament. Det är många som frågar efter dessa sherrylagrade favoriter och nu den 10:e september släpps 230 flaskor Allardice och 300 flaskor Parliament. Det finns inget exakt klockslag utan flaskorna är tillgängliga när Systembolaget har uppdaterat sitt ordersystem tidigt under morgonen.

Namnet GlenDronach är högskotska och betyder dalen med björnbären. Ända in på 2000-talet drevs GlenDronach på ett mycket ålderdomligt sätt med golvmältning och öppna koleldar under pannorna.

GLENDRONACH 18 YO ALLARDICE
GlenDronach 18 YO Allardice har lagrats på Oloroso-sherryfat i 18 år. Whiskyn är inte filtrerad vilket gör att den kan bli lätt grumlig vid tillsats av vatten eller is. Den buteljeras vid 46% och har fått sin rika naturliga färg från fatlagringen.
PRIS: 1119:-

GLENDRONACH 21 YO PARLIAMENT
Glendronach 21 YO Parliament lagras på de ”tyngsta” sherryfaten Oloroso och Pedro Ximenes i minst 21 år. Under en så lång mognad utvecklas en whisky med mycket stor påverkan från fatet och fatets tidigare innehåll. Parliament buteljeras vid hela 48 % för att whiskyn ska behålla så mycket som möjligt av sin smakrikedom.
PRIS: 1419:-

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING