“Syftet var att göra en noggrann range-provning på i stort sett all Glenfiddichwhiksky som finns att tillgå, men när redaktionen väl var där passade de på att prova ut ett nytt fat till Glenfiddichsponsrade restaurangen Warehouse 68 på Västerlånggatan i Gamla Stan. – Vi var alla överens om att det skulle vara ett Bourbonfat den här gången, säger Anders Gjörling, Whisky & Bourbons redaktör och tillika “”Keeper of the Quaich””. Efter att ha doftat och smakat sig fram och tillbaka mellan olika fat blev det till slut en Cask Strengt från 1994, vilandes i ett 200-liters Bourbonfat. – Det fatet vi valde ut har en fin fruktighet som drar åt päron, vilket är typiskt för Glenfiddich, fortsätter Gjörling. Finnishen är stram utan att vara torr, med mycket fin, balanserad frukt. Jag fastnade för det här fatet tack vare att det hade så mycket Glenfiddichkaraktär och för att den har legat i bourbonfatet hela tiden (16 år). Glenfiddich Warehouse 68 erbjuder alltid gästerna en whisky direkt från fatet, något som är nästintill världsunikt. Just nu står där ett fat med Glenfiddich 15-årig “”Sherry Cask”” som håller 58-procentig cask strenght. När det Whisky & Bourbon – utvalda fatet finns att avnjuta i Gamla Stan är redaktören osäker på, men han hoppas att det sker inom några månader. Sammantaget lovar Anders Gjörling ett fullspäckat nummer av nästa Whisky & Bourbon som kommer landa i brevlådor och butiker i mitten av juni. – Vi fick dessutom en fantastisk dag bakom kulisserna med Senior brand manager Ian Miller som hade massor av spännande kuriosa att berätta för våra läsare, avslutar redaktören.”
1,2K
RELATERAD LÄSNING
Förra artikeln
Grönt ljus för Mackmyras Whiskyby
Nästa artikel