Glenglassaugh hyllar sina gamla chefer

Livets Goda 3 Nov, 2010
Whisky och Bourbon De olika anledningarna att lansera en ny, unik whisky avtar aldrig och nu vill inte Glenglassaugh Distillery i östra Skotland vara sämre än sina konkurrenter. De i sin tur, hyllar sina gamla hjältar i destilleriet.
"Mellan 1962 och 1986 hade det skotska whiskydestilleriet Glenglassaugh fyra olika chefer. Dessa var Walter Grant, Bert Forsyth, Jim Cryle och Dod Cameron. För att lyfta fram dem och deras gärningar, har nu företaget valt ut ett fat från varje av deras perioder. Resultatet är den unika serien ""Manager's Legacy rangs"". Enligt den nuvarande VD'n Stuart Nickerson är det ett sätt att hylla de eldsjälar som skapade den speciella Glenglassaughandan i destilleriet. Varje del av serien består av flaskor fyllda från ett särskilt fat. Varje flaska är individuellt numrerat. Den första releasen i serien hyllar Jim Cryle vars whisky säljs för cirka 2800 kronor för en 70 centilitersflaska. Av denna finns det 200 flaskor tillgängliga. Nästa släpp blir 500 flaskor till minne av Dod Cameron för cirka 1500 kronor. Först nästa år släpps Bert Forsyth för cirka 3900 kronor, här finns det 300 flaskor och slutligen Walter Grant för 5000 kronor. Av dessa finns det endast 200 stycken."

Guide Michelin Nordic 2019: Danmark går om Sverige med sina totalt 33 stjärnor

Mat och Restaurang Michelin Guide Nordic Countries 2019 delades ut i den danska…
19 Feb, 2019

Tre nya 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga i MICHELIN Guiden Nordic Countries 2019

Mat och Restaurang Årets nordiska Michelin-guide publicerades igår efter att Stjärnorna offentliggjorts vid…
19 Feb, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Små partier öl 15 februari 2019 – 12 drycker provade

Whisky och Bourbon Premium Bland nyheterna kommer favoriten från ett svenskt bryggeri, alkoholstark öl…
14 Feb, 2019

Pol Rogers 2012 Blanc de Blancs imponerar stort

Vin Initialt, precis efter skörden så haglade lovorden tätt om 2012.…
14 Feb, 2019

Maten vi slänger mest – produkt för produkt

Mat och Restaurang Willys ska halvera sitt matsvinn till år 2025. En viktig…
14 Feb, 2019
Artikelarkivet