Hem Whisky & Bourbon Glenmorangie lanserar Spìos

Glenmorangie lanserar Spìos

av Livets Goda

Sedan 2010 har Glenmorangie årligen lanserat specialutgåvor av sin single malt, skapade för att inspirera whiskykännare och samlare att uppleva en sällsynt och spännande whisky. Glenmorangie Spìos är en single malt som påminner om den amerikanska rågwhiskyns era. Spìos är det gaeliska namnet för spices (kryddor) och uttalas [spee-oss], vilket syftar till blomningen av den amerikanska rågen och Rye Whiskyns kryddiga karaktär.

Glenmorangie Spìos är destilleriets första single malt whisky som helt lagrats på amerikanska ekfat som lagrat rågwhisky. I slutet av 1990-talet fick Dr Bill Lumsden, destillerichef på Glenmorangie, idéen om en single malt whisky lagrad på rågfat och kort därefter hämtade han hem de första faten från Kentucky, rågwhiskyns hemvistort. Återigen har Dr. Bill Lumsden och hans team med innovation och teknik lyckats skapa en unik specialutgåva som också överträffar deras förväntningar.

– Jag har alltid älskat den kryddiga karaktären i American Rye Whisky, och därför tänkte jag att kombinationen med vår mjukare single malt whisky skulle kompletteras av nyanserna från använda rågwhiskyfat perfekt. Resultatet är Glenmorangie Spìos, en fullvärdig och smakfull single malt whisky som för tankarna till rågwhiskyns guldålder. Jag hoppas att konnässörer och samlare kommer uppskatta och njuta av vår nya, innovativa specialutgåva – en typisk Glenmorangie single malt som är mycket annorlunda jämfört med våra tidigare utgåvor, säger Dr Bill Lumsden.

Glenmorangie Spìos finns i begränsad upplaga till försäljning på utvalda restauranger och barer runt om i landet från 1 februari och lanseras på Systembolaget den 6 april 2018.

Artikelnummer: 40230
Pris: 919 SEK
ABV: 46 %
Volym: 700 ml

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING