Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Global goes global

Global goes global

av Livets Goda

Vill du testa nya smaksättningar, tekniker och utmana dig själv i köket? Häng med på Sundqvists gastronomiska jorden-runt-resa!

Globalkniven lyfter matlagningen. Nu vill man lyfta matlagarna. I Sundqvists nya receptserie ”Global goes global” hyllar de hemmakockar från olika delar av världen genom att låta dem laga upp sina favoritrecept. Det är en global receptresa – i alla bemärkelser.

Tre avsnitt av ”Global goes global” har hitintills släppts. Man började hos Sumita Sukumaran från norra Indien som bjöd på friterade kikärtsfritters i en het yoghurtbaserad curry. Därefter träffade de Marie Weidlich som lagade en favorit från barndomen i södra Brasilien, nämligen tomatkyckling och polentapuré. Nytt för idag är ett recept från Turkiet och hemmakocken Aynur Sözen. Rätten, som består av friterade köttfärsknyten, är perfekt att servera som fredagsmys!

– Jag gillar den mycket och lärde mig att laga den av min mamma. Den kommer från mina hemtrakter, säger Aynur om rätten.

Receptet finner man här >>

Om Global
Den första Globalkniven designades i Japan år 1985. Kombinationen av ett slitstarkt stål, en unik design och en extremt vass egg var det som gjorde att intresset för Globalkniven snabbt växte. Först fick kniven fäste hos de professionella kockarna, sedan följde hemmakockarna efter. Idag är Global ett av världens mest populära knivvarumärken och företaget fortsätter att leverera nya, innovativa modeller av köksknivar. I Sverige har Global, sedan många år tillbaka, ett nära samarbete med bland annat Svenska Kocklandslaget och Årets Kock.

RELATERAD LÄSNING