Hem Vinvärlden Glöet – en briljant variant på glögg!

Glöet – en briljant variant på glögg!

av Livets Goda

Just kombinationen av traditionella glöggkryddor tillsammans med ett rött mousserande vin från Spanien har sannerligen varit en succé i Sverige och det är nu den tredje vintern som Glöet – den mousserande glöggen – lanseras på Systembolaget. Livets Goda har provat årets buteljering!

Glögg är snudd på lika heligt som julmusten i Sverige och är såklart starkt associerad med mörkrets och vinterns inträde med julen som dess crescendo. Samtidigt är det ändå många som står över glöggen, inte minst för den sockerbomb som den ändå blivit. Därför är Glöet genialiskt, inte minst för att sötmanivån är en fjärdedel av standardglöggen men också för att det aldrig går ut över den klassiska glöggkryddningen. Faktumet att Glöet dessutom är mousserande gör det bara än festligare!

Livets Goda om årets buteljering av Glöet

Vi möts av intryck som svävar mellan traditionell glögg med kanel, kryddnejlika, ingefära och russin i doftspektrumet men det finns även ett sangriadrag med apelsin, hallon och örtiga inslag. Fräscht och inbjudande är det onekligen och på det spåret är vi även smakmässigt där blodapelsin, kanelkryddiga toner och en tilltalande bitterhet får oss in på Camparispåret. Sötman är nertonad, den är där men tar aldrig över, utan livliga bubblor och rödbäriga nyanser tillsammans med en citrusaktig syra sätter skärpan i Glöet. Gott är det, glögg- och julkänslan infinner sig fast bara på ett mer festligt vis, och vi dricker den gärna väl kyld med en apelsinskiva i.

Glöet finns i stort sett i de flesta Systembolagsbutiker i landet, annars kan den utan extra kostnad beställas till din föredragna butik. En flaska (75 cl, 11%) kostar 98 kronor och artikelnumret är 77160.

Till Glöet HÄR >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING