Hem Vinvärlden Glutenfri öl imponerar – Stone Brewings Delicious IPA

Glutenfri öl imponerar – Stone Brewings Delicious IPA

av Livets Goda

Produkter anpassade till en målgrupp kan lätt bli andrarangens sortiment som inte når upp till samma nivå som ordinarie utbud. Men vi har sett ett rejält skifte där på glutenscenen där det glädjande nog blivit en så pass stor kvalitetsökning att vare sig man är intolerant eller inte så är produkterna så pass bra att alla vill dricka dem. Och det är en utveckling som vi applåderar. Öl für alle.

En som onekligen kvalar in där, en som alla lär gilla – inte minst IPA-vännen – är den nyhet som Stone Brewing lanserar den 1 mars på Systembolaget. Vi har redan nu vid ett par tillfällen provat IPA:n och det är idel lovord från vårt håll. Så notera datumet, vare sig du lider av glutenintolerans eller inte, eller säkra ett gäng så att de i din umgängeskrets som drabbats ändå kan vara med på en öl utan att tvingas dricka en medioker dryck.

Stone Brewing Delicious IPA (330 ml, 7,7%, 25,90 kr, lansering 1 mars 2019) En go to-IPA som har potentialen att bli en sann måste-öl för alla intoleranta. Ja, och även de som nu inte lider av åkomman för detta är en snyggt svarvad IPA med bra tryck i frukten, kanderade citrusskal, tropiska undertoner och doften har även de typiska Stone-inslagen av aldrig övertydlig tallskog. Smakmässigt ett skönt djup med krämig gomkänsla och initial smeksam fruktighet som avlöses av en smygande bitterhet, något som ger det där lilla extra. Avslutet har humledominansen samtidigt som en viss kryddighet och aprikos hänger med ett bra tag. 92/100 LGP

TIPS! Medan du väntar på denna så prova även skånska Brekeriets Pink Passion på 75 cl flaska, en glutenfri Berliner som smaksatts med passionsfrukt och färgats med hibiskusblomma. Gott var ordet! Länk >>> HÄR.

Teckna en prenumeration på Livets Goda eller Whisky & Bourbon!

En prenumeration på Livets Goda (tryckt) innefattar 9 utgåvor och kostar 375 kr och mostvarande på Whisky & Bourbon kostar 175 kr (4 utgåvor). Prenumerationer tecknar ni smidigt här på vår prenumerationssida >> 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING