Hem Whisky & Bourbon Glutenfria godbitar i ölsortimentet

Glutenfria godbitar i ölsortimentet

av Livets Goda

Stone Delicious IPA
USA / Stone Brewing Co / 355 / 1301 / 25,90 / 93 LGP
En go to-IPA som har potentialen att bli en sann måste-öl för alla intoleranta. Ja, även de som nu inte lider av åkomman för detta är en snyggt svarvad historia med bra tryck i frukten, kanderade citrusskal, tropiska undertoner och tallskog. Skönt djup med krämig gomkänsla, fruktighet och en smygande bitterhet som ger det där lilla extra. Avslutet har humledominansen samtidigt som en viss kryddighet, grapefrukt och aprikos hänger med ett bra tag. Elegant.
Cask Sweden AB

San Miguel
Spanien / Grupo Mahou San Miguel / 330 / 82039 / 17 / 88 LGP

Örtig start med brödiga toner, lite vinösa närmast maritima inslag och diskret beska i torr stil med fin textur. Klassisk spansk lager från gigantbryggeri och som smakar alldeles utmärkt!
Brewery International Sweden AB

Hanami Yuzu Nomada India Pale Lager
Spanien / Cervecera Independiente / 330 / 81755 / 27,90 / 92 LGP

En öl man gärna ger den lilla extra uppmärksamheten. Tropisk, blodgrape och mango möts i syrlig och modern stil med tydlig humlebeska men allt är superfräscht och högst personligt.
Brewery International Sweden AB

Nomada Petricor IPA
Spanien / Cervecera Independiente / 330 / 89273 / 25,90 / 94 LGP

Vilken snifföl! Associationerna drar mot nyklippt gräsmatta, smultron och melon i snygg, elegant stil med torrt anslag och finess som stannar kvar länge. En klassöl som alla bör inmundiga!
Brewery International Sweden AB

Vill du får mer glutenfri inspiration? I aktuella utgåvan av Whisky & Bourbon #44 så finner ni en en genomgång av det glutenfria sortimentet på Systembolaget, samt vad som egentligen menas med celiaki.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING