Göteborgstrio gör upp om titeln ”Årets Lily Bollinger” 2019

Livets Goda 28 May, 2019
Vin Nu är semifinalen av årets Lily Bollinger Award avgjord. De som går vidare till finalen den 16 september och har chansen att vinna den prestigefyllda titeln ”Årets Lily Bollinger” är göteborgarna Maja Hempel, Mio Bloom och Victoria Andersson.

Från vänster: Mio Bloom, Maja Hempel och Victoria Andersson

Åtta kvinnliga sommelierer tävlade mot varandra i semifinalen av årets Lily Bollinger Award, där tre olika delmoment genomfördes. Tävlingsmomenten bestod av en teoretisk del, en skriftlig vinprovning samt ett praktiskt serveringsmoment. Efter en jämn och spännande semifinal, på Arvid Nordquists huvudkontor i Stockholm, stod det klart att Maja Hempel och Victoria Andersson från Thörnströms Kök samt Mio Bloom från SK Mat & Människor tagit sig vidare till finalen.

– Vi är mycket imponerade av årets duktiga tävlingsdeltagare. Startfältet var starkt och det var en jämn och spännande semifinal med mycket nerver inblandade. Våra tre finalister briljerade, inte minst i det praktiska momentet där de tog hand om gästerna på ett mycket professionellt och personligt sätt, säger Eva Nina Hammarskjöld, projektledare för Lily Bollinger Award.

Språngbräda för kvinnliga sommelierer
I den teoretiska delen fick tävlingsdeltagarna ett skriftligt prov som innefattade allt från vindistrikt till tillverkningsprocesser. Efter det fick de bedöma ett antal söta, vita viner utifrån synintryck, doft och smak, ge en matrekommendation till vinet och hantera en gäst med matintolerans. I tävlingens avslutande moment fick deltagarna servera juryn ett rött vin från Bordeaux och ge en matrekommendation till vinet.

– Lily Bollinger Award är en yrkestävling där skickliga, kvinnliga sommelierer verkligen får visa prov på sitt sommelierhantverk. Tävlingen är dessutom en språngbräda till att tävla i andra sammanhang och ger möjlighet till positivt nätverkande kolleger emellan, säger Eva Nina Hammarskjöld.

Finalen avgörs i höst
Den 16 september går Lily Bollinger-finalen av stapeln på Tändstickspalatset i Stockholm. Förutom den ärorika titeln ”Årets Lily Bollinger” får vinnaren en utbildningsresa till det anrika champagnehuset Bollinger samt en Stålhästen-cykel som symboliserar hur Lily Bollinger ständigt bevakade vingården på två hjul.


Ny ginaktör på Systembolaget – twistat, annorlunda och gott

Whisky och Bourbon Whitley Neill är ett engelskt familjedestilleri i 8:e generationen, som…
20 Jun, 2019

Midsommarecept från Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
20 Jun, 2019

Korv första uppgiften i finalen av Årets Kock 2019

Mat och Restaurang Den 12-13 september 2019 är det final i Årets Kock…
18 Jun, 2019
Artikelarkivet