Hem NyheterVinnyhet God jul från Tegnér & Son

God jul från Tegnér & Son

av Livets Goda

Tegnér & Sons glögg är för många en tradition i juletid och är producerad på ekologiska viner från Spanien och Italien. Glöggarna är kryddade med traditionella inslag av russin, kardemumma, kanel, kryddnejlika, lagerblad, ingefära och pomerans. Årets glöggsortiment från Tegnér & Son består av Wilckens Fat Starkvinglögg, Tegnér & Son Vinglögg, Tegnér & Son Torr Vinglögg samt Tegnér & Son Alkoholfri glögg.

Familjen Tegnérs glögg har en 130-årig historia då Christer Tegnérs farfars far tillverkade glögg i sina lagerlokaler i Stockholm. Tegnér & Son är idag Sveriges äldsta aktiva vinhandlarfamilj som nu är inne på sin 5:e generation. Vinhandeln grundades 1880 och utvecklades så småningom till ett av landets största vin- och sprithus. Under 1900-talets början upptog Tegnérs lager på Holländaregatan ett helt kvarter med omkring en miljon liter vin- och sprit. Tegnér och Sons glöggsorter värnar om traditionen där glögg skall smaka glögg.

Glögg avnjuter vi vanligtvis bara en gång om året och mycket av smakupplevelsen ligger i den traditionella kryddningen som vi alla känner igen. Vi har satsat på att bevara den traditionen men producerar glöggen på utvalda ekologiska viner från Italien och Spanien, det bästa av två världar helt enkelt, säger Pontus Tegnér

Om glöggen:

Wilckens Fat Ekologisk Starkvinsglögg producerades till minne av vinhandlaren Esaias Adolf Tegnérs första partner Wilcken som var med och startade vin- och sprithuset 1880. Den är gjord på en blandning av ekologiskt vin från druvorna Tempranillo, Sangiovese och Montepulciano som kommer till sin rätt av en kraftfull och generös blandning julkryddor.

Nr: 96002
Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 14,5 %
Sockerhalt: 18 g/100ml

Tegnér & Son Ekologisk Vinglögg, även kallad Esaias Recept är uppkallad efter Tegnér & Sons grundare Esaias Tegnér, som skapade och sålde sin egen glögg under 1800-talet. När den första nya glöggblandningen från Tegnér & Son lanserades år 2011 var det naturligt att hans namn skulle vara med. Esaias recept blandas på ekologiska viner från druvorna Sangiovese, Montepulciano och Temperanillo som kryddas med bland annat kanel, kryddnejlika och ingefära.

Nr: 97012
Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 15,0 g/100ml

Tegnér & Son Torr Glögg är en ekologisk vinglögg gjord på Tempranillo och Montepulciano. Den har samma klassiska smaker av kardemumma, kanel och kryddnejlika men med betydligt mindre sockermängd.

Nr: 91189
Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 12 %
Sockerhalt: 4,5 g/100ml
Finns även på halvflaska 375ml.

Tegnér & Son Alkoholfri Ekologisk Glögg är även den glögg på italienskt ekologiskt vin av druvorna Tempranillo men utan alkohol. Glöggen har inslag av kryddnejlika, kardemumma, citrus och körsbär.

Flaska: 750 ml
Alkoholhalt: 0,5 %
Sockerhalt: 13 g/100ml
Finns att köpa hos Coop

RELATERAD LÄSNING