Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang God Morgon® lanserar Prebiotic Fiber

God Morgon® lanserar Prebiotic Fiber

av Livets Goda

God Morgon® utökar sitt sortiment av funktionella juicer och fruktdrycker med nyheten Prebiotic Fiber, som innehåller prebiotiskt fiber från cikoriaroten samt vitamin C. 

Intresset för hälsosam mat och en sundare livsstil fortsätter öka bland svenska konsumenter och de senaste årens forskning visar att tarmfloran har betydelse för hur vi mår – och att den påverkas av maten vi äter*. Nära hälften av svenskarna (49%) säger att de kan tänka sig att ändra sina matvanor för att gynna tarmfloran**. God Morgon® lanserar nu Prebiotic Fiber, en funktionell fruktdryck med fiber som verkar prebiotiskt och bidrar till en normal tarmfunktion***.

– Prebiotic Fiber är ett välkommet tillskott till våra funktionella juicer och fruktdrycker där produkterna är laddade med massor av frukter, bär och vitaminer. Vi är glada att kunna underlätta för våra konsumenter att dagligen få i sig mer fiber genom en fruktdryck med god smak, säger Josefin Nordmark, Brand Manager God Morgon®.

Prebiotic Fiber – en funktionell fruktdryck med adderade hälsofördelar
God Morgon® Prebiotic Fiber är en fruktdryck som innehåller cikoriarot som bidrar till normal tarmfunktion genom ökad avföringsfrekvens***. Det prebiotiska fiberinulinet från cikoriaroten har en positiv effekt på tarmfloran och forskning visar att fiberinulinet kan öka innehållet av utvalda goda bakterier i tarmen, om man äter det varje dag****. Fruktdrycken innehåller även vitamin C, som bidrar till normal funktion av immunsystemet***.

I sortimentet finns även två funktionella juicer. Den solgula God Morgon® Sun Power som innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu, vitamin C och D samt den bäriga God Morgon® Berry Protect, en blandning av pressat äpple, blåbär, hallon och acerola samt vitamin C och E. Vitamin C & D bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar och Vitamin C & E skyddar cellerna från oxidativ stress***.

Pris och tillgänglighet
God Morgon® Prebiotic Fiber lanseras v.39 2021 hos Ica och Coop. Cirkapris: 27,90 kr för 0,85 liter. Flaskan ingår i svenska pantsystemet och är tillverkad av 100% återvunnen plast.

Källor:
* Livsmedelsverket
** ICA Framtidsrapport 2019
*** EFSA, European Food Safety Authority
**** Prof. Stig Bengmark, fyra magiska fibrer. https://stigbengmark.com/fyra-magiska-fibrer/.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING