Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Goda färskostnyheter från Italienska Granarolo

Goda färskostnyheter från Italienska Granarolo

av Livets Goda

Nu lanserar Italienfavoriten Granarolo Mozzarella Maxi när man behöver rejält med mozzarella, och Mozzarella Mini för  tillfällen där små mozzarellabollar passar bäst. Dessutom lanseras Granarolo Mascarpone och Ricotta på Coop.

Granarolo är den största italienska mejerigruppen, företaget ägs av 700 italienska mjölkbönder och är det självklara valet för många italienare. Deras ost tillverkas i Italien enligt italiensk osttradition.

– Det här är de godaste italienska färskostar jag någonsin ätit! Helt underbara i smak och konsistens och otroligt användbara i köket, säger Catarina König, älskad TV-kock och kokboksförfattare.

NYHETER & RECEPT AV CATARINA KÖNIG
Granarolo Mozzarella Maxi. Mozzarella med mild smak, exakt som originalet men en större bit.
Cirkapris: 28 kr/250 g.

Granarolo Mozzarella Mini. Samma Mozzarella som originalet men små smarta bollar som är perfekta i en somrig sallad eller som en munsbit till drinken. Cirkapris: 22 kr/125 g.

Granarolo Mascarpone. En klassisk färsk Mascarpone av italiensk grädde.
Cirkapris: 34 kr/250 g.

Granarolo Ricotta. En mild med fin syra, tillverkad av vassle som blir kvar när man gör ost. Cirkapris: 22 kr/250 g.

– Vi hoppas och tror att Mascarpone och Ricotta ska bli lika stora favoriter i Sverige som Mozzarella och Burrata har blivit. De är otroligt användbara i matlagning och tillför både en härlig konsistens och fin smakbild, säger Luca Tonin, vd Granarolo Nordic.

Fullständigt sortiment färskost från Granarolo: Mozzarella 125 g, Mozzarella Maxi 250 g, Mozzarella Mini 125 g, Burrata 125 g, Buffelmozzarella 125 g, Mascarpone 250 g och Ricotta 250 g.

RELATERAD LÄSNING