Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Golfstjärnan Anna Nordqvist använder RESORB® för att nå sin optimala prestation på träning och tävling

Golfstjärnan Anna Nordqvist använder RESORB® för att nå sin optimala prestation på träning och tävling

av Livets Goda

RESORB® Original med sommarbärssmak blev en säljsuccé under sommaren 2021 och på konsumenternas begäran lanseras nu smak på samma tema i ordinarie sortiment – Skogsbär. Lanseringen sker tillsammans med RESORBs ambassadör Anna Nordqvist, en av världens bästa golfspelare, som sedan en längre tid använt produkterna för att optimera sin egen prestation på tävlingsbanan.

För Anna Nordqvist är det oerhört viktigt att bibehålla en god vätskebalans, då hon ofta tränar och tävlar i påtaglig värme. Anna är en av Sveriges mest framstående idrottare och en av världens bästa kvinnliga golfspelare. År 2021 vann Anna exempelvis den anrika golfturnering British Open.

– En idrottare förlorar ungefär 1-2 liter vätska per effektivt tränad timme i värme. Dessutom är det just vätskebrist som snabbast försämrar kroppens prestationsförmåga. Vi är otroligt stolta över att ha en elitidrottare av yppersta världsklass som ambassadör för RESORB®, Anna Nordquist, då hon har använt sig av vår vätskeersättning i många år och uppskattar våra produkter, säger Susanne Wolff, Medical Affairs Manager Nestlé Health Science Nordic.

– RESORB® vätskeersättning hjälper mig att bibehålla ett gott humör och tillför även vätska och salter under träning och tävling. De flesta tävlingarna hålls i varma länder och då är RESORB® ett måste för mig att ha med mig i golfbagen. Min mamma rekommenderade mig tidigt att använda RESORB® för att tillföra vätska och salter under träning, det har verkligen varit en game changer för mig. Jag är extra glad att RESORB® nu finns med en fräsch och härlig smak av skogsbär, säger Anna Nordqvist.

RESORB® är Sveriges mest använda och omtyckta vätskeersättning och med en ny variant får de svenska konsumenterna nu ett större smakurval i hyllan för hela familjen.

– Vi har lyssnat på konsumenterna som verkligen uppskattade vår limited edition med smaken sommarbär under sommaren 2021 när den var på tillfälligt besök. Den nya smaken är också på det populära bärtemat och vi hoppas att RESORB® Skogsbär kommer att bli lika omtyckt, säger Susanne Wolff, Medical Affairs Manager Nestlé Health Science.

Vätskebalans vid idrott och träning
• Vätskeobalans uppstår när kroppen förlorar mer vätska än vad den får i sig.
• När man tränar och rör på sig så ökar också vikten av att behålla en bra vätskebalans för välbefinnande och uthållighet.
• En idrottare förlorar ungefär 1-2 liter vätska per effektivt tränad timme i värme.

Q&A med Anna Nordqvist

Hur länge har du använt RESORB?
Jag har använt RESORB i 7-8 år nu. Det är den bästa produkten för mig när det kommer till vätska och att hålla en god vätskebalans i min träning, mitt tävlande, mitt resande och min återhämtning.

Hur ofta använder du RESORB i din träning?
Jag använder RESORB dagligen på och utanför golfbanan, oftast startar jag dagen med RESORB innan fysträningen och sedan använder jag RESORB under dagen oavsett om det är träningsdag eller tävlingsdag. Reser jag, eller om det är extremt varmt ute, brukar jag se till att ta en extra tablett eller två. Sköter jag inte min vätskebalans märks det ganska snart, framför allt dagen efter en resdag eller hård träningsdag.

Hur hjälper en god vätskebalans dig på golfbanan?
En tävlingsrunda tar ungefär 5 timmar och så har du uppvärmning i en dryg timme innan, ofta i varma förhållanden. På så sätt blir golfen en uthållighetssport där det framför allt gäller att hålla bra fokus under alla 18 hål och då blir vätskebalansen otroligt viktig.

Varför är det så viktigt för dig att bibehålla en god vätskebalans?
Golfen är en otroligt konkurrenskraftig sport och ett enskilt slag kan göra väldigt stor skillnad och då är det extremt viktigt att se till detaljerna i varje moment, att göra det bästa åt sakerna man kan kontrollera och inte lämna något åt slumpen. Kroppen blir mitt viktigaste redskap och man brukar i golfvärlden prata om att huvudet är ens “15:e klubba”. Så det är viktigt för mig att ha en god hälsa och vätskebalans för att kunna prestera på topp.

Vad betyder ambassadörskapet med RESORB för dig?
Jag är otroligt stolt att få vara en del av RESORB, framför allt eftersom jag har använt produkterna i träning och tävling och Har märkt en så stor skillnad i så många år. Det var extrema värmeförhållanden under OS i Tokyo 2021 och användandet av RESORB som gjorde så stor skillnad för mig. Därför är min förhoppning att fler ska använda produkterna för att uppleva samma skillnader i sin vardag och i sitt idrotts- och sportutövande.

Du slog igenom som 22-åring när du vann LPGA-mästerskapen 2009. Vad har den titeln betytt för dig?
Den dagen i juni 2009 gick en dröm i uppfyllelse, att få spela på LPGA-touren! Genom segern säkrade jag mina fulla spelrättigheter på touren och kände att allt det hårda arbetet och flytten till USA för att förhoppningsvis en dag ta sig dit hade betalat sig. Jag är otroligt stolt över hur jag som 22-åring hanterade den pressen och vann en major som debutant.

Hur högt rankar du förra årets seger i British Open?
Jag tror att man som golfspelare i Europa har vuxit upp med att kolla på British Open under alla år och det är det största man kan uppleva inom damgolfen. Att få göra det på en så speciell bana som Carnoustie dessutom betyder ännu mer!

Anna Nordqvists egen framtid och fortsatta satsning?
Jag vet inte hur många år jag kommer att spela, tyvärr är det en verklighet att man blir äldre och det blir såklart en stress när man känner att klockan tickar. Jag är 35 nu och drömmer om att skaffa barn och det är ingenting jag tar för givet, och det är något som ligger i bakhuvudet. Just nu känner jag att jag kommer ge allt under 2023 och har motivation och inspiration att träna och att fortsätta utvecklas så det är där mitt fokus ligger.

Blir du någon gång nervös?
Det är klart att jag blir, för jag är väldigt mån om min prestation och vill göra mitt bästa. Jag blir kanske inte nervös lika ofta som tidigare men det är situationerna när man känner press och tränar inför tävlingar som gör att jag tänder till.

Du har bott många år i USA. Tror du att du någonsin kommer att flytta till Sverige igen?
Förhoppningsvis läser inte mina föräldrar detta, för jag tror inte det. Jag är gift med en skotte och vi båda två bott i USA Sedan vi var 18–19 år och trivs bra i värmen och de möjligheter som finns att spela golf och utföra våra intressen som utomhussporter året runt lockar verkligen. Vi har dessutom byggt vårt liv och våra rutiner i USA. Däremot så tillbringar jag gärna somrarna i Europa och i Sverige, på familjens sommarställe och det är något jag ser fram emot att göra i framtiden.

Vad saknar du mest med Sverige?
Min familj och mina vänner så klart. Att se mina brorsbarn växa upp och kunna vara en mer närvarande faster också. Möjligheten att kunna träffa mina vänner en fredag kväll på en middag, och de dagar när man har det lite tufft kan man bara åka över till mina bröder och umgås. Salt-lakrits och svenskt lösgodis är rätt oslagbart också.

Vilken relation har du till Torshälla och Eskilstuna numera?
Jag är född och uppvuxen i Eskilstuna och det kommer alltid vara hemma! Där bor hela min familj och det är en speciell känsla att komma hem varje gång. Torshälla Golfklubb betyder också mycket för mig, utan deras stöttning och support under alla dessa år hade jag inte kommit dit jag är idag!

Vad är ditt bästa råd till någon ung tjej eller kille som vill satsa på golf?
Att våga drömma och inte låta någon säga till dig vad du kan och inte kan. Det är många som gärna vill tycka och tänka, men tro på dig själv och genom hårt arbete finns det inga gränser för hur långt du kan gå!

Hur länge tror du att du spelar golf på den här nivån? Vad har du för planer/drömmar efter karriären?
Jag spelar gärna några år till men jag drömmer också om att skaffa en familj. Golfen betyder mycket för mig och jag har svårt att se att man kan hitta något annat som ger samma adrenalinkickar som man får när man spelar Solheim Cup eller har chans att vinna en tävling till exempel. Jag älskar inredning och grafisk design så kanske vill jag jobba med något i den riktningen i framtiden!

RELATERAD LÄSNING