Hem NyheterNyhet WB Good ol´Sailor vodka får ny design i samarbete med svensk legend

Good ol´Sailor vodka får ny design i samarbete med svensk legend

av Christoffer Enquist

Vodkan Good Ol´Sailor firar 10 år på den svenska marknaden och lanserar en ny flaskdesign i samarbete med den svenska tatueringslegenden Isak från East Street Tattoo – Stockholm Citys äldsta tatueringsstudio.

År 2010 lanserades Good Ol’ Sailor Vodka som Sveriges första vodka i miljövänlig PET-flaska. Den ekologiska och storsäljande vodkan har belönats med silver i den internationella tävlingen IWSC (International Wine and Spirits Competition) Good ol Sailor vodka produceras genom omsorgsfullt hantverk i kombination med modern teknik och är gjord på ekologiskt odlad vete innan vodkan destilleras fyra gånger.

I februari 2020 lanseras jubileumsdesignen framtagen av Hans Isak Isaksson. Isak är en av Sveriges främsta tatuerare och har tatuerat sedan 80-talet. År 1993 öppnade han den numera välkända studion East Street Tattoo i Stockholm.

”Jag blev otroligt glad över att få förfrågan att ta fram Good ol sailors vodkas nya motiv. Arbetsprocessen har varit utmanande då jag behövt ta med flaskan form och yta i framtagandet av designen. På så sätt är uppdraget betydligt mer komplext än när jag arbetar med tatueringar på kroppen, där jag vet exakt hur jag ska göra. Det har också varit inspirerande att jobba ihop med Mattias på Crossover Creative som gjort den grafiska biten på dator. Tillsammans har vi fått fram en design jag känner mig mycket nöjd med och hoppas kommer leva kvar länge”, berättar Isak.

Good Ol sailor är känd för sin uppseendeväckande design och har sedan lanseringen arbetat med flera framträdande svenska formgivare. Med designen för 2020 vill varumärket skapa starka visuella kopplingar till klassisk tatueringskonst.

”Vi går från tidigare designelement med mer storyboardliknande artwork till mer tydlig och vuxen design med klassiska tatueringsmotiv”, berättar Jens Henricson, produktchef och ansvarig för designsamarbetet för Good ol Sailor, Galatea AB

Good Ol´Sailor Vodka
Alkoholhalt: 37,5 %
Råvaror: Korn
Artikelnummer: Nr 199
Pris: 202 :- ( 1 kr pant tillkommer )
Good Ol´Sailor Vodkas nya design finns tillgänglig på Systembolaget med start i början på Februari 2020.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING